Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής

Δεκέμβριος 18, 2015 - 14:26

Με πάνω από 1200 συμμετοχές παιδιών από 58 επαρχίες της Ρωσίας, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής, που είχε προκηρύξει στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους «2016 Η Ελλάδα στην Ρωσία – Η Ρωσία στην Ελλάδα».

Στόχος του διαγωνισμού με τίτλο «Τι είναι η Ελλάδα για μένα;» ήταν η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και της προσέγγισης των πολιτισμών ενθαρρύνοντας τα παιδιά να σκεφτούν την Ελλάδα και να εκφραστούν για την χώρα μέσα από την τέχνη.

Ο διαγωνισμός – που τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO – απευθυνόταν σε παιδιά από τη Ρωσία ηλικίας από 6 έως 10 ετών και διεξήχθη σε δύο στάδια: κατά το πρώτο, η ειδική κριτική επιτροπή μας αποτελούμενη από τρεις εικαστικούς καλλιτέχνες μετά από πολλή προσπάθεια επέλεξε τα 20 έργα που αποτέλεσαν την βραχεία λίστα. 

Στο δεύτερο στάδιο, η βραχεία λίστα αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του «Έτους Ελλάδα στη Ρωσία» elru2016.gr για ένα μήνα, και οι νικητές αναδείχθηκαν από το κοινό, που ψήφισε τα αγαπημένα του έργα διαδικτυακά μετά από μια μεγάλη συμμετοχή τόσο από την Ελλάδα και τη Ρωσία, όσο και από ολόκληρο τον κόσμο.

Βραβεία

  • Το μεγάλο βραβείο: ένα ταξίδι στη Ελλάδα! Οι 4 νικητές -ένας ανά ηλικιακή κατηγορία- θα ταξιδέψουν με τις οικογένειες τους τον Ιούνιο στην Ελλάδα.
  • Τα παιδιά, των οποίων τα έργα αποτελέσαν τη βραχεία λίστα, κέρδισαν ένα προσωπικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ και μία τσάντα με διαφημιστικό υλικό του αφιερωματικού έτους.
  • Τέλος, όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Δείτε τους όρους του διαγωνισμού, εδώ: PDF