Φεβρουάριος 2016

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων βάζει ρότα για Μόσχα

Φεβρουάριος 29, 2016 - 11:33
Αναρτήθηκε στο:
Φώτο: Ξ. Μουσάς

Στη Μόσχα πρόκειται να ταξιδέψει αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων για να εκτεθεί σε μουσεία και στο μετρό στο πλαίσιο του Έτους 2016 Η Ελλάδα στη Ρωσία. Η έκθεση, η οποία χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής, θα παρουσιάζει μέσα από 50 οθόνες την ανασύσταση του περίφημου μπρούτζινου μηχανισμού στη ρωσική γλώσσα. Πρόκειται να φιλοξενηθεί σε Μουσείο της Περιφέρειας Μόσχας, στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Μόσχας, στο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Αστροφυσικής και στο μοσχοβίτικο μετρό όπου παράλληλα με την έκθεση θα παίζει και ενημερωτικό βίντεο.

Δρόμοι κρασιού Χαλκιδικής

Φεβρουάριος 27, 2016 - 11:17
Αναρτήθηκε στο:
ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Γευτείτε τα αγαπημένα σας κρασιά στο χώρο που παράγονται, συνοδεύοντας τις οινικές περιπλανήσεις σας με γευσιγνωσία τοπικών συνταγών από υψηλής ποιότητας ντόπια προϊόντα. Οι δρόμοι του κρασιού Χαλκιδικής - μια από τις πολλές διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας - περιλαμβάνει αμπελοτόπια και οινοποιεία στα δυτικά του νομού, με επίκεντρο την περιοχή της Καλλικράτειας, τη Σιθωνία, το Άγιο Όρος (στις βόρειες πλαγιές του όρους Χολομώντα), την Αρναία και τη Μαραθούσα, καθώς και τις περιοχές της Τρίγλιας και της Παναγίας.

Συνεδριακός τουρισμός στην Κεντρική Μακεδονία

Φεβρουάριος 25, 2016 - 10:17
Αναρτήθηκε στο:
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συνέδρια μέσα στην πόλη

Στην κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη μπορείτε να συνδυάσετε την επιτυχημένη οργάνωση ενός συνεδρίου με την άριστη φιλοξενία, την καλή κουζίνα, την ηρεμία και τη διασκέδαση σε μια πολύχρωμη και ιστορική πόλη. Στους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως, όπου διοργανώνονται οι πιο σημαντικές κλαδικές εκθέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, θα βρείτε ένα συνεδριακό κέντρο που μπορεί να υποστηρίξει επαγγελματικές συναντήσεις 2000 ατόμων, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

Έκθεση «Imperial Russia» του Έλληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου

Αναρτήθηκε στο:
Έκθεση «Imperial Russia» / Νίκος Φλώρος
08/06/2016 έως 31/08/2016

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην τελευταία αυτοκρατορική οικογένεια Ρομανόφ και συμπεριλαμβάνει  7 πορτρέτα  της βασιλικής οικογένειας (ο Νικόλαος με την Αλεξάνδρα και τα παιδιά τους), καθώς και 7 γλυπτά εμπνευσμένα από  διάσημα  αυγά  Faberge  ως σύμβολο του αυτοκρατορικού οίκου και της προ-επαναστατικής Ρωσίας.

Ο τσάρος Νικόλαος και η οικογένεια του πυροβολήθηκαν επί της αλλαγής του καθεστώτος το 1918.  Το 1981, η βασιλική οικογένεια  αγιοποιήθηκε από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Εξωτερικό και το 2000 από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τοποθεσία: 
Κρατικό Μουσείο - Μνημείο  «Ναός του Αγίου Ισαάκ», Αγία Πετρούπολη

Με πλούσιο πρόγραμμα η Ελλάδα στη Ρωσία για το ελληνορωσικό Έτος

Φεβρουάριος 24, 2016 - 10:18
Αναρτήθηκε στο:
Φώτο: Υπουργείο Πολιτισμού

Με αιχμή τον πολιτισμό η Ελλάδα ετοιμάζεται να “κατακτήσει” φέτος τη Ρωσία έχοντας καταρτίσει ένα πρόγραμμα με περισσότερες από 80 εκδηλώσεις και δράσεις κυρίως σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη αλλά και σε πόλεις της ρωσικής περιφέρειας με δυναμική παρουσία του ελληνικού στοιχείου.

Στα βουνά των θεών και των ανθρώπων

Φεβρουάριος 19, 2016 - 10:33
Αναρτήθηκε στο:
'Ολυμπος / Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Πέρασαν χιλιάδες χρόνια, πέρασε η εποχή των αρχαίων θεών, αλλά η ανάβαση στον Όλυμπο και τα άλλα βουνά της κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει να είναι μια μοναδική εμπειρία. Πετάξτε με αλεξίπτωτο πλαγιάς, κάντε σκι στις χιονισμένες πλαγιές, περπατήστε στα μονοπάτια τους, πιείτε ένα αρωματικό τσάι από ντόπια βότανα στα ωραία χωριά, απολαύστε τον Μεσογειακό τρόπο ζωής – εδώ, οι άνθρωποι χαίρονται τη φύση, σε βουνά και θάλασσες, όλες τις εποχές του χρόνου. 

Από την παραλία, στο βουνό των Θεών

Συνέντευξη με τον Περιφερειάρχη

Φεβρουάριος 17, 2016 - 15:59
Αναρτήθηκε στο:
Γεώργιος Παυλίδης, Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

 

Κύριε Περιφερειάρχη, ποιες οι σχέσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με τη Ρωσία;

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (Π.Α.Μ.Θ) διατηρεί χρόνια τώρα υγιείς σχέσεις με τη Ρωσία, έχοντας συνεργασία για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Χαλκιδική: Ένας μεθυστικός συνδυασμός γαλάζιου και πράσινου

Φεβρουάριος 16, 2016 - 13:40
Αναρτήθηκε στο:
Χαλκιδική / Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σαν την Τρίαινα του Ποσειδώνα μέσα στο Αιγαίο, η Χαλκιδική μαγεύει τον επισκέπτη με τις κατάφυτες δασικές εκτάσεις που φτάνουν μέχρι τον αιγιαλό, το χρυσαφένιο ήλιο που στραφταλίζει στα τιρκουάζ νερά, το παραδοσιακό της χρώμα αλλά και την πλούσια γαστρονομική και πολιτιστική της παράδοση.

Διεθνής Έκθεση PRODEXPO 2016, Μόσχα 8 – 12.2.2016

Φεβρουάριος 14, 2016 - 14:39
Αναρτήθηκε στο:
PRODEXPO 2016 / Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Από 8 ως 12 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα η 23η Διεθνής Εμπορική Έκθεση Τροφίμων, Ποτών και Αγροτικών Προϊόντων PRODEXPO 2016, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις που αφορούν στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη.

Ανακαλύψτε τη λίμνη Κερκίνη

Φεβρουάριος 12, 2016 - 14:47
Αναρτήθηκε στο:
λίμνη Κερκίνη / Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην Κερκίνη μπορείτε να δείτε περίπου 300 είδη πτηνών. Μερικά από αυτά περνούν το χειμώνα εδώ, ενώ άλλα απλά σταματούν αναζητώντας φαγητό και ξεκούραση. Στα είδη των πτηνών συγκαταλέγονται ο πελεκάνος και η λαγόνα, τα οποία βρίσκονται υπό την απειλή της εξαφάνισης. Στην λίμνη παρεπιδημεί ακόμα μια από τις σημαντικότερες αποικίες κορμοράνων και ερωδιών στην Βαλκανική Χερσόνησο. 

Οι περιφέρειες στο προσκήνιο με το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας

Φεβρουάριος 11, 2016 - 15:27
Αναρτήθηκε στο:

Η προώθηση της συνεργασίας των Περιφερειών Ελλάδας και Ρωσίας σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο συζητήθηκε κατά τη χθεσινή (11 Φεβρουαρίου 2016) πρώτη συνεδρίαση της νεοσύστατης επιτροπής του ΥΠΕΣΔΑ για τη διαπεριφερειακή συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των ελληνικών και των ρωσικών Περιφερειών μπορεί να προσφέρει απτά αναπτυξιακά αποτελέσματα και διαφοροποίηση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της χώρας μας, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 

Φεβρουάριος 10, 2016 - 10:01
Αναρτήθηκε στο:
Ημαθία / Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 

Η Γη των μύθων και της ιστορίας. 
Η κατοικία των Θεών και οι δρόμοι των Αγίων.
Εδώ γεννήθηκε ο, Αριστοτέλης, Αλέξανδρος ο Μέγας, 
εδώ περπάτησε και κήρυξε ο Παύλος, o Ισαπόστολος.
Σε αυτό τον τόπο συναντήθηκαν η Δύση και η Ανατολή μες τους αιώνες.
Δωριείς και Ίωνες, φιλόσοφοι, ποιητές και στρατηγοί, 
Ρώμη, Βυζάντιο, Φράγκοι, Οθωμανοί.
Ξύνοντας, βρίσκεις τα σημάδια τους και τα αποκαλύπτεις.
Πολιτισμοί που δέθηκαν ο ένας με τον άλλο, σε μία συνέχεια 
ορατή και ανεπανάληπτη. 

Σελίδες