Απρίλιος 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων

Απρίλιος 30, 2016 - 11:45
Αναρτήθηκε στο:
Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων / Περιφέρεια Ηπείρου

Στο Εθνικό Πάρκο έχουν οριοθετηθεί 4 διαφορετικές ζώνες προστασίας, με σκοπό να επιτευχθεί η προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και να γίνει ορθή διαχείριση των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.

Πάσχα στην Ελλάδα!

Απρίλιος 27, 2016 - 14:46
Αναρτήθηκε στο:

Σε κάθε γωνιά της χώρας, οι πιστοί υποδέχονται την περίοδο του Πάσχα με ιδιαίτερη ευλάβεια και βαθιά συγκίνηση. Υπάρχουν, ωστόσο, περιοχές που ξεχωρίζουν για την ιδιαιτερότητα των τοπικών τους εθίμων, έχοντας έτσι καθιερωθεί απόλυτα στη συνείδησή μας ως ιδιαίτερα δημοφιλείς πασχαλιάτικοι προορισμοί. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τις παραδόσεις μερικών από αυτών:

Πάσχα στο νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη!

Εξαιρετική αρχή για το 2ο ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων στη Ρόδο

Απρίλιος 27, 2016 - 12:57
Αναρτήθηκε στο:
Ρωσική δημοσιογραφική αποστολή στην Ρόδο

Ούτε το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε χθες το πρωί στη Ρόδο, ούτε ο σχετικά ψυχρός για την εποχή καιρός δεν φάνηκαν ικανά να ανατρέψουν την εξαιρετικά θετική διάθεση με την οποία ξεκίνησαν την επίσκεψή τους στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων οι 14 Ρώσοι δημοσιογράφοι, προσκεκλημένοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας Ρωσίας 2016.

Η μουσική ενώνει…

Απρίλιος 27, 2016 - 10:45
Αναρτήθηκε στο:
Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών Μουσικού Σχολείου Αμύνταιου στην Αγ. Πετρούπολη

Πλούσια σε εντυπώσεις και εμπειρίες επέστρεψαν τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Αμύνταιου Φλώρινας από την εκπαιδευτική επίσκεψή τους στην Αγία Πετρούπολη στις 15-21 Απριλίου. Ο 18χρονος Θανάσης εντυπωσιάστηκε από την συνύπαρξη τόσων πολιτισμών, ενώ ο 17χρονος Θωμάς από τον αριθμό των παλατιών και εντυπωσιακών κτιρίων αλλά και από τον πλούτο που αναδεικνύουν. Η επαφή με τους μαθητές του ρωσικού σχολείου ήταν επίσης ενδιαφέρουσα για τους μαθητές (Βασίλης, 15 ετών) που βρήκαν τόσο το βιοτικό επίπεδο όσο και το επίπεδο εκπαίδευσης πολύ υψηλό (Ελένη, 15 ετών).

Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός Ρώσου δημοσιογράφου

Απρίλιος 26, 2016 - 14:02
Αναρτήθηκε στο:

Η εργασία των ξένων δημοσιογράφων στην Ελλάδα είναι ενδιαφέρουσα διότι σε αυτή τη χώρα είναι αδύνατο να μαντέψει κανείς τι θα γράψει αύριο για τους αναγνώστες του. Όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα την άνοιξη του 2014, αντιλαμβανόμουν φυσικά ότι η χώρα είναι στα πρόθυρα σημαντικών αλλαγών.

Ήπειρος: Ταξίδι στη γαστρονομία 

Απρίλιος 23, 2016 - 15:07
Αναρτήθηκε στο:
Περιφέρεια Ηπείρου

Οι ιδιαιτερότητες που προσφέρουν οι γεύσεις της στους επισκέπτες συνδέονται άμεσα με τις δραστηριότητες των κατοίκων και το φυσικό περιβάλλον, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση της γεύσης, του αρώματος, των βιταμινών και των στοιχείων των προϊόντων. Προϊόντα όπως τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που συλλέγονται κάθε μέρα από τα μποστάνια, τα βότανα, το ντόπιο γάλα, το γιαούρτι, το τυρί αλλά και το κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής, τα θαλασσινά, τα ψάρια του αλμυρού και του γλυκού νερού αποκτούν μια μοναδική φυσική γεύση που δεν συναντάται αλλού.

Ταξίδι στον κόσμο της ρωσικής λογοτεχνίας και τέχνης

Απρίλιος 20, 2016 - 15:53
Αναρτήθηκε στο:
Ρώσοι συγγραφείς στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η Ρωσία θα εγκαινιάσει τη συμμετοχή της ως τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης  με διάλεξη για τη Ρωσική λογοτεχνική πρωτοπορία, ενώ ξεχωρίζουν η συζήτηση με θέμα «Υπάρχει αλήθεια στις φαντασίες ενός συγγραφέα», το στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η λογοτεχνία στο σύγχρονο ρωσικό πολιτισμό - Μορφές, σχήματα και προσωποποιήσεις», η διάλεξη με θέμα «100 ποιητές των αρχών του XX αιώνα» και η ποιητική βραδιά υπό τον τίτλο «Καβάφης, Μπρόντσκι και άλλοι».  Επιπλέον, θα παρο

Κυκλοφόρησαν τα γραμματόσημα με θέμα το Ελληνορωσικό Έτος

Απρίλιος 19, 2016 - 16:14
Αναρτήθηκε στο:
Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων για το 'Ετος Ελλάδας στην Ρωσία

Το μήνυμα της ελληνορωσικής φιλίας μεταφέρουν σε όλον τον κόσμο από χθες τα γραμματόσημα του Έτους Ελλάδας Ρωσίας που κυκλοφόρησαν από τα ΕΛΤΑ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ).

Ποταμός Αχέροντας: Το μυθικό ποτάμι της Ηπείρου

Απρίλιος 16, 2016 - 10:52
Αναρτήθηκε στο:
Αχέροντας / ΕΟΤ

Ο Αχέροντας κουβαλάει στα νερά του πλήθος μυθολογικών αναφορών. Τραγική περίπτωση η απέλπιδα προσπάθεια του Ορφέα να διεκδικήσει από τους υποχθόνιους θεούς του σκότους την αγαπημένη σύζυγό του Ευρυδίκη και να την οδηγήσει ξανά στη γη του φωτός.

Στις πηγές του Αχέροντα

Σελίδες