Μάιος 2016

Μετέωρα: Επιβλητική ομορφιά

Μάιος 30, 2016 - 11:21
Αναρτήθηκε στο:
Μετέωρα / Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εδώ η φύση, η πνευματικότητα και η παράδοση συνδιαλέγονται με ένα τρόπο μοναδικό, αποκαλύπτοντας το μεγαλείο τους στους επισκέπτες, που συρρέουν από κάθε γωνιά της γης για να θαυμάσουν ένα από τα σπουδαιότερα γεωλογικά μνημεία της ανθρωπότητας. Δεν είναι λίγοι βέβαια εκείνοι που έρχονται στην περιοχή για περισυλλογή και προσευχή, επιθυμώντας να γνωρίσουν τη ζωή των μοναχών αλλά την αριστουργηματική αρχιτεκτονική των μοναστηριών.

Στο Άγιο Όρος ο Πρόεδρος Πούτιν

Μάιος 28, 2016 - 21:22
Αναρτήθηκε στο:

Στο Άγιο Όρος, τελευταίο σταθμό της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Στις Καρυές τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλος. «Με ειλικρινή συγκίνηση σας υποδέχομαι εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας σ΄ αυτό το ιερό κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας, τη Χερσόνησο του 'Αθω, το 'Αγιον Όρος. Κοιτίδα και Λίκνο της Ορθοδοξίας. Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας για ολόκληρη την Οικουμένη» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος

Ανάδειξη του Έτους Ελλάδας Ρωσίας στις κοινές δηλώσεις Τσίπρα-Πούτιν

Μάιος 28, 2016 - 00:03
Αναρτήθηκε στο:

Στην ιδιαίτερη σημασία του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας Ρωσίας στην περαιτέρω σύσφιξη των ελληνορωσικών σχέσεων αναφέρθηκαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε κοινές δηλώσεις έπειτα από τη συνάντησή τους στην Αθήνα, σήμερα, Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016.

Έντονο το ρωσικό δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα

Μάιος 26, 2016 - 20:32
Αναρτήθηκε στο:

Περισσότεροι από 60 Ρώσοι δημοσιογράφοι θα καλύψουν ζωντανά την επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στην Ελλάδα και τις συναντήσεις του με τους Έλληνες αξιωματούχους, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η οποία έχει οργανώσει για την εξυπηρέτησή τους Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο. 

Η Αθήνα προετοιμάζεται για την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα

Μάιος 25, 2016 - 15:40
Αναρτήθηκε στο:

Στις 15.30 το απόγευμα της Παρασκευής, 27 Μαΐου, αναμένεται να αφιχθεί στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στη χώρα μας, στις 27 και 28 Μαΐου 2016.

Τρίκαλα: μια μικρή πόλη με σύγχρονο πρόσωπο

Μάιος 25, 2016 - 15:16
Αναρτήθηκε στο:
Τρίκαλα / Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η πόλη χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό Ληθαίο αλλά και στα ιστορικά της μνημεία, την εξαιρετική ρυμοτομία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομούς της. Απέχουν 331 χλμ. BΔ από την Aθήνα και 215 χλμ. NΔ από τη Θεσσαλονίκη.

Καρδίτσα

Μάιος 23, 2016 - 15:43
Αναρτήθηκε στο:
Καρδίτσα / Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η πόλη της Καρδίτσας με 31.000 κατοίκους, είναι χτισμένη κοντά σε παραπόταμο του Πηνειού, σε τοποθεσία ιδανική για την εμπορική επικοινωνία μεταξύ της πεδινής και της ορεινής περιοχής του νομού.  Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι αγροτικό κέντρο συγκέντρωσης και διακίνησης των προϊόντων του εύφορου θεσσαλικού κάμπου (κυρίως βαμβάκι, σιτάρι και κτηνοτροφικά προϊόντα). Το 1821, μια επιδημία πανούκλας αποδεκάτισε τον πληθυσμό της πόλης. Η ουσιαστική αναβίωση άρχισε μετά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1881.

«Μαγνήτης» για τους Ρώσους τουρίστες ο θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα

Μάιος 23, 2016 - 14:32
Αναρτήθηκε στο:
Διάσκεψη για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό / Πηγή:elru2016

Κέντρο του παγκόσμιου θρησκευτικού και χριστιανικού τουρισμού φιλοδοξεί να καταστήσει την Ελλάδα το Υπουργείο Τουρισμού θέτοντας ως προτεραιότητα την ανάπτυξη της θρησκευτικής κρουαζιέρας, τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο πλαίσιο της πρώτης Διάσκεψης για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 20 Μαΐου με την ευκαιρία του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

Τύρναβος: Μεθυσμένη πολιτεία

Μάιος 21, 2016 - 10:01
Αναρτήθηκε στο:
Τύρναβος

Πόλη με ισχυρή παράδοση και ιστορία έφτασε στην κορυφή της ακμής της τον 18ο αιώνα χάρη στην αναπτυγμένη βιοτεχνία κόκκινης βαφής υφασμάτων και την κατασκευή μεταξωτών και αλατζάδων. Τα περίφημα «σταμπωτά» Τυρνάβου όπως καναπελίκια, μπερντέδες, μαξιλάρες, παπλώματα, τραπεζομάντιλα, πάντες –πραγματικά έργα τέχνης– κοσμούσαν απαραιτήτως κάθε σπίτι της περιοχής, καθότι μέχρι και τη δεκαετία του 1960 είχαν και λειτουργική χρήση.

Η Ρωσία κέρδισε τις εντυπώσεις στη φετινή ΔΕΒΘ

Μάιος 20, 2016 - 10:01
Αναρτήθηκε στο:
Φώτο: ΔΕΒΘ/ Motionteam

Περισσότεροι από 54.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της 13ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 12 ως τις 15 Μαΐου 2016 με τιμώμενη χώρα τη Ρωσία στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας Ρωσίας 2016.

Μάλιστα, το περίπτερο της Ρωσίας, κατασκευασμένο από χαρτόνι και  διαμορφωμένο με τρόπο πρωτότυπο και σύγχρονο ήταν μια από τις μεγαλύτερες ατραξιόν της Έκθεσης και συγκέντρωσε δικαιολογημένα το ενδιαφέρον και την περιέργεια όλων των επισκεπτών.

Λάρισα. Μια «γλυκιά» πόλη περικυκλωμένη από πράσινους αμμόλοφους

Μάιος 18, 2016 - 11:15
Αναρτήθηκε στο:
ΕΟΤ

Η Λάρισα, με πληθυσμό γύρω στους 130.000 κατοίκους, είναι μια πόλη όπου η αρχαία ιστορία και η μακρά αγροτική παράδοση συναντούν το σύγχρονο τρόπο ζωής. Στα βόρεια και ανατολικά, τα Καμβούνια Όρη, ο Τίταρος, ο Όλυμπος (με την υψηλότερη κορυφή στην Ελλάδα να φτάνει στα 2.917μ.), η Όσσα (ή Κίσσαβος) και το Μαυροβούνι σχηματίζουν ένα φυσικό οχυρό από ορεινούς όγκους. Εδώ οι μικροκλιματικές συνθήκες δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον όπου η άγρια ζωή βρίσκει καταφύγιο και αναπτύσσεται.

Σελίδες