Αύγουστος 2016

Πολιτιστικό ταξίδι στην Κρήτη: Ηράκλειο

Αύγουστος 31, 2016 - 16:20
Αναρτήθηκε στο:
Περιφέρεια Κρήτης / Ηράκλειο

Το σύγχρονο Ηράκλειο κρατά την παράδοση μιας από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Μεσογείου! Καλύπτει και ικανοποιεί όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις του επισκέπτη, μα και του μόνιμου κατοίκου.  Τα αξιοθέατα στο Ηράκλειο είναι πολλά, αφού εδώ βρίσκονται τα αρχαιότερα μνημεία και τα δείγματα του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης, μαρτυρίες του δυτικού πολιτισμού. Στην περιοχή του Ηρακλείου, ο θεός της φιλοξενίας, ο Ζευς, έσμιξε με την πανέμορφη βασιλοπούλα Ευρώπη, που γέννησε τους Μινωίτες βασιλιάδες και σοφούς, τους θεμελιωτές και ιδρυτές του πρώτου πολιτισμένου κόσμου της ηπείρου μας.

Πολιτιστικό ταξίδι στην Κρήτη: Ρέθυμνο

Αύγουστος 27, 2016 - 11:10
Αναρτήθηκε στο:
Περιφέρεια Κρήτης / Ρέθυμνο

Ο περίπατός μας ξεκινά από την αρχή της οδού Αντιστάσεως όπου βρίσκεται η Πόρτα Guora ή Μεγάλη Πόρτα η οποία αποτελεί το μοναδικό απομεινάρι της αρχικής οχύρωσης του Ρεθύμνου. Προχωρώντας στον ίδιο δρόμο που αλλιώς ονομάζεται Μικρή Αγορά συναντάμε στα αριστερά μας τον Άγιο Φραγκίσκο και ακριβώς δίπλα το τούρκικο δημοτικό σχολείο. Αξίζει εδώ να παρατηρήσουμε το θύρωμα, το εξωτερικό μέρος του οποίου ήταν βενετσιάνικο και στη συνέχεια οι Τούρκοι το μίκρυναν, χτίζοντας ένα άλλο στο εσωτερικό του, διακοσμημένο με παράσταση κληματαριάς.

XXI Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων στην Αγία Πετρούπολη

Αύγουστος 25, 2016 - 13:59
Αναρτήθηκε στο:
Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως επιστημονικές συζητήσεις και παρουσιάσεις, ατομικούς και ομαδικούς διαγωνισμούς, εκθέσεις φωτογραφίας, εκθέσεις χειροτεχνίας, επισκέψεις στα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης, καθώς και συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις με κεντρικό άξονα τον βιοπολιτισμό.

Πολιτιστικό ταξίδι στην Κρήτη: Χανιά

Αύγουστος 18, 2016 - 10:15
Αναρτήθηκε στο:
Περιφέρεια Κρήτης / Χανιά

Ο επισκέπτης που έρχεται για πρώτη φορά στα Χανιά, εκπλήσσεται από το μεγάλο αριθμό κτιρίων και μνημείων πάνω στα οποία άφησαν τα χνάρια τους η μεγάλη ιστορία και ο πλούσιος πολιτισμός. Ο Μινωικός πολιτισμός άφησε παρακαταθήκη μεγαλοπρεπείς τάφους, εντυπωσιακή κεραμική και αντικείμενα διαφόρων περιόδων. Η συμβίωση στην πόλη, κατά την Ενετοκρατία και την Τουρκοκρατία, ανθρώπων διαφορετικής εθνικότητας, κουλτούρας και θρησκείας (Χριστιανοί Καθολικοί και Ορθόδοξοι, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι), χάραξε βαθιά σημάδια και φιλοτέχνησε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δημιουργίες.

Ελληνο-ρωσικό Φόρουμ για τις Ανανεώσιμες Πηγές και την Εξοικονόμηση Ενέργειας

Αναρτήθηκε στο:
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
11/09/2016 - 10:00 έως 19:00

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ και η Ρωσική Υπηρεσία Ενέργειας συνδιοργανώνουν, στο πλαίσιο σχετικού μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στους δύο φορείς, το  “Ελληνο-ρωσικό Φόρουμ για τις Ανανεώσιμες Πηγές και την Εξοικονόμηση Ενέργειας”. Το Φόρουμ, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του Ελληνο-ρωσικού έτους 2016, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου η Ρωσία είναι φέτος Τιμώμενη Χώρα και θα συμμετάσχει με πολυμελή κυβερνητική και επιχειρηματική αποστολή.

Τοποθεσία: 
Θεσσαλονίκη: Διεθνής Έκθεση

Θρησκευτική Ιστορία της Κρήτης

Αύγουστος 11, 2016 - 14:16
Αναρτήθηκε στο:
Αγία Τριάδα Τσαγκαρολων / Περιφέρεια Κρήτης

Ακόμη και οι αγώνες των Κρητικών για ελευθερία, τις περισσότερες φορές, ξεκινούσαν από τις μοναστικές κοινότητες, που ήταν διάσπαρτες στο νησί. Η θρησκευτική παράδοση είναι εξαιρετικά έντονη σε όλες τις περιοχές της Κρήτης και παρούσα στην καθημερινή ζωή των Κρητικών. Με αυτόνομη αρχιεπισκοπή, ξεχωριστή από την υπόλοιπη Ελλάδα, χιλιάδες τόπους λατρείας και δεκάδες μοναστήρια που έχουν παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην εδραίωση του Χριστιανισμού και στην ιστορία του τόπου κατά των κατακτητών, η Κρήτη, αποτελεί ένα μοναδικό θρησκευτικό προορισμό.

Κρήτη 

Αύγουστος 08, 2016 - 08:50
Αναρτήθηκε στο:
Χανιά / Περιφέρεια Κρήτης

Είναι το νησί της ανεπανάληπτης αρμονίας αλλά και των αντιθέσεων. Βρέχεται από το απέραντο γαλάζιο ενώ κατακλύζεται από υπεραιωνόβιους ελαιώνες, πυκνούς αμπελώνες, άγρια επιβλητικά βουνά, μοναδικά φαράγγια, κάμπους κατάφυτους από πολυποίκιλη βλάστηση, δασωμένους λόφους, και την εύφορη καλλιεργημένη γη. Χωριά, ξωκλήσια και κάστρα είναι σκαρφαλωμένα στα βουνά ή είναι απλωμένα περίτεχνα στο γιαλό να δροσίζονται από το κύμα του Κρητικού και του Λιβυκού πελάγους. 

«Άθως, τα χρώματα της πίστης» - Φωτογραφική έκθεση του Στράτου Καλαφάτη

Αύγουστος 03, 2016 - 10:21
Αναρτήθηκε στο:
Φωτογραφική έκθεση «Άθως, τα χρώματα της πίστης»

Οι 118 έγχρωμες φωτογραφίες του παγκοσμίου φήμης Έλληνα φωτογράφου συνοδεύονται από μία εκπληκτική καλλιτεχνική αφήγηση που μας βοηθά να φανταστούμε -και ως ένα σημείο να αισθανθούμε- αυτό που βιώνει ο ίδιος ο προσκυνητής όταν επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα πέντε χρόνων δημιουργικής εργασίας.

Ταξίδι στον κόσμο του ζωγράφου Petr Shevchenko

Αύγουστος 01, 2016 - 12:06
Αναρτήθηκε στο:

Ένα ταξίδι σε κόσμους αλληγορικούς και μυστηριώδεις υπόσχεται η έκθεση ζωγραφικής “Subconscious Flow” του Ρώσου Καλλιτέχνη Petr Shevchenko που λειτουργεί καθημερινά σε χώρο του Grecotel Pallas Athena.

O Petr Shevchenko, γεννημένος στη Μόσχα το 1986, είναι visual artist που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Οι πίνακες του με έκδηλη την προσωπική του διάθεση και το έντονο πάθος της έκφρασης αποδίδονται με ισορροπημένο σχέδιο, ανάλαφρη διάθεση και έντονη εσωτερικότητα.

Πολιτιστικός τουρισμός στο Αιγαίο

Αύγουστος 01, 2016 - 09:56
Αναρτήθηκε στο:
Μήλος / Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ανυπολόγιστης αξίας είναι τα έργα των ανθρώπων, όπως τα περίφημα κυκλαδικά εδώλια που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για σύγχρονους καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, τα επιτεύγματα της αγγειογραφίας και της γλυπτικής. Πολλά από αυτά θα τα θαυμάσετε στα πολύ ενδιαφέροντα μουσεία τα οποία υπάρχουν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Η αρχιτεκτονική, τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα, βρήκε στο διάβα των αιώνων μοναδικά μέσα και τρόπους έκφρασης.