Σεπτέμβριος 2016

Ο σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος στην Μόσχα

Αναρτήθηκε στο:
Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στην Μόσχα
08/10/2016 έως 12/10/2016

Στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016, η ελληνική κοινότητα Μόσχας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου οργανώνουν Φεστιβάλ «Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου», που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Μόσχα, στις 8 - 12 Οκτωβρίου  2016, στους κινηματογράφους «Κόσμος» και  «Στάρ».

Τοποθεσία: 
Μόσχα, Κινηματογράφοι "Κόσμος" και "Σταρ"

«Βροχή» δημοσιευμάτων για τη Θεσσαλονίκη από ρωσικά ΜΜΕ

Σεπτέμβριος 27, 2016 - 14:40
Αναρτήθηκε στο:
Πηγή:Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης/Αντώνης Βλάχος

Την «τιμητική» της έχει τις τελευταίες ημέρες η Θεσσαλονίκη στον ρωσικό Τύπο, καθώς με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα τους Ρώσοι δημοσιογράφοι καταγράφουν τις εντυπώσεις τους από τη συμπρωτεύουσα χαρακτηρίζοντας την ως σημείο συνάντησης Ρωσίας-Ελλάδας με αφορμή την 81η ΔΕΘ.

Αριστουργήματα της ρωσικής εικονογραφίας στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Σεπτέμβριος 27, 2016 - 12:01
Αναρτήθηκε στο:
Πηγή: Ιστοσελίδα Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (ΒΧΜ)

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του αφιερωματικού έτους «Ρωσία - Ελλάδα 2016» και έρχεται να ενισχύσει τη γνωριμία των επισκεπτών του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου με τη ρωσική θρησκευτική ζωγραφική, σε συνέχεια της συνδεόμενης με τον Andrei Rublev εικόνας της Ανάληψης που φιλοξενείται στο ίδιο μουσείο.

Έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» 

Αναρτήθηκε στο:
Έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους»
14/10/2016 έως 10/03/2017

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του «Έτους Ελλάδας στη Ρωσία 2016» παρουσιάζει την έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» που οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Πρόκειται για μια σημαντική περιοδική έκθεση που παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο τη δημιουργία του Αιγαίου Πελάγους στον γεωιστορικό χρόνο και αναδεικνύει την ιδιαίτερη ομορφιά του Αρχιπελάγους και ευρύτερα της Μεσογείου Θάλασσας. 

Τοποθεσία: 
Πάρκο VDNH, Μόσχα

Ιόνιο: Ένας πολιτισμικός προορισμός

Σεπτέμβριος 26, 2016 - 14:33
Αναρτήθηκε στο:
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ο Επτανησιακός πολιτισμός αποτελεί ένα ιδιαίτερο κράμα επιδράσεων και επιρροών που δέχτηκαν τα Ιόνια Νησιά στη πορεία της ιστορίας μέσα από την αλληλουχία ξένων κατακτήσεων. Τα νέα στοιχεία αφομοιώθηκαν σταδιακά από τον τοπικό πληθυσμό και ενσωματώθηκαν αρμονικά στην ελληνική παράδοση και αποτέλεσαν  ένα είδος σύγχρονης πολιτιστικής γέφυρας μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας, στους τομείς της αρχιτεκτονικής, των γραμμάτων, των τεχνών και κυρίως της μουσικής.

Ιόνιο: Εξερεύνηση σε μια πλούσια Φύση

Σεπτέμβριος 19, 2016 - 11:07
Αναρτήθηκε στο:
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

H φύση και η πανίδα των Ιονίων Νήσων, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η θαλάσσια χελώνα Caretta-Caretta, η μεσογειακή φώκια Monachus-Monachus αλλά και τα συμπαθή δελφίνια συναντώνται στις θάλασσες του Ιονίου. 

Στη Ζάκυνθο, στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο στον κόλπο του Λαγανά, υπάρχουν ειδικοί περιορισμοί για την προστασία της χελώνας Caretta-caretta που καταφεύγει εκεί για να γεννήσει τα αυγά της από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο.  

Υπέροχα σπήλαια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης του Ιονίου, και μάλιστα σε όλα τα νησιά.  

Δήμος Πετρούπολης: 3ο συναπάντημα παραδοσιακών χορών

Σεπτέμβριος 16, 2016 - 10:47
Αναρτήθηκε στο:
3o Συναπάντημα παραδοσιακών χορών

Με ιδιαίτερη χαρά,  ο Δήμος Πετρούπολης υποδέχτηκε,  την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, τη χορευτική ομάδα του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος «Palace of Studying Youth of St. Petersburg», της  Αγίας Πετρούπολης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κλειστού Γυμναστηρίου “Νίκος Παξιμαδάς”, στο πλαίσιο της σύσφιξης της διμερούς σχέσης φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών και του αφιερωματικού “Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016”.

H Ρωσία ταξιδεύει στην Πάρο 16-18 Σεπτεμβρίου

Σεπτέμβριος 13, 2016 - 15:38
Αναρτήθηκε στο:
Δήμος Πάρου

Μέσα από τις εκδηλώσεις, το κοινό, τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία και τις πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, που αναπτύχθηκαν με επίκεντρο τη Νάουσα της Πάρου. 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία - αφιέρωμα σε κλασικούς Ρώσους συνθέτες που σφράγισαν με το έργο τους το διεθνές ρεπερτόριο, με τη συμμετοχή των μόνιμων συνεργατών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Έλενας Κελεσίδη (σοπράνο) και Δημήτρη Γιάκα (πιάνο).

Το Έτος Ελλάδας στη Ρωσία στην 81η ΔΕΘ

Σεπτέμβριος 12, 2016 - 16:39
Αναρτήθηκε στο:
Περίπτερο του 'Έτους Ελλάδας στη Ρωσία στη ΔΕΘ

Σας περιμένουμε στο Περίπτερο 15 της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για να γνωρίσετε και από κοντά τις δράσεις μας και να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις μας.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Σεπτέμβριος 12, 2016 - 11:28
Αναρτήθηκε στο:
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων της Ελλάδας με τα καταπράσινα  νησιά (Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Μεγανήσι, Ιθάκη, Παξοί, Ερείκουσα, Οθωνοί, Μαθράκι) και άλλα είκοσι περίπου μικρότερα που στολίζουν το Ιόνιο Πέλαγος- ανάμεσά τους το πανέμορφο νησί Σκορπιός, του Έλληνα Αριστοτέλη Ωνάση και σημερινού του ιδιοκτήτου Ρώσου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ- αποτελούν το δυτικό βραχίονα της ελληνικής επικράτειας.

Εγκαινιάστηκε το ελληνικό περίπτερο στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Μόσχας

Σεπτέμβριος 08, 2016 - 13:58
Αναρτήθηκε στο:
Το ελληνικό περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Μόσχας

Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστα Γαβρόγλου, του Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Ανδρέα Φρυγανά, του Προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνου Τσουκαλά και μελών της ελληνικής αντιπροσωπίας, εγκαινιάστηκε χθες (7/9) από τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, κ. Σεργκέι Ναρίσκιν, η 29η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Μόσχας (MIBF), η οποία θα διαρκέσει έως τις 11 Σεπτεμβρίου, στο μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της Μόσχας, το VDNH.

Πολιτιστικό ταξίδι στην Κρήτη: Λασίθι

Σεπτέμβριος 04, 2016 - 11:21
Αναρτήθηκε στο:
Περιφέρεια Κρήτης / Λασίθι

Το Λασίθι καλωσορίζει τους επισκέπτες του εντυπωσιάζοντάς τους από την πρώτη στιγμή με τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές του. Χαρακτηρίζεται για την ηρεμία και τη φιλοξενία και προσφέρει ανεπανάληπτες πολιτιστικές και φυσιολατρικές διαδρομές σε παραδοσιακά χωριά, φαράγγια, σπήλαια, βιοτόπους, δάση, αρχαία μονοπάτια, μινωικά ανάκτορα, μεσαιωνικά μνημεία, μοναστήρια, ξωκλήσια, ατέλειωτους ελαιώνες, αμπέλια και περβόλια.

Σελίδες