Δεκέμβριος 2016

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης

Δεκέμβριος 22, 2016 - 16:16
Αναρτήθηκε στο:
credits: Mυρτώ Αποστολίδη / Myrto Apostolidis

Ένα όνειρο γίνεται αιτία να αλλάξει ένας άνθρωπος για πάντα. Ένας άνθρωπος που μέχρι εκείνη τη νύχτα, προετοιμαζόταν για να βάλει τέλος στη δίχως νόημα ζωή του. Από το όνειρο και μετά, θα παλέψει για έναν κόσμο διαφορετικό. Έναν κόσμο τόσο απίστευτα όμορφο και αληθινό, που μόνο ένας γελοίος άνθρωπος θα μπορούσε ποτέ έστω και να πιστέψει ότι μπορεί να υπάρξει!
 

Οι Φρουροί της Ορθοδοξίας των Ιονίων Νήσων

Δεκέμβριος 21, 2016 - 13:56
Αναρτήθηκε στο:
Αγ. Διονύσιος (Ζάκυνθος)

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Θρησκευτικός Τουρισμός ιδίως με τη μορφή του προσκυνηματικού αποτελεί προνομιακή υπόθεση. Τα Ιόνια Νησιά προσφέρονται ιδιαίτερα για τους θρησκευτικούς περιηγητές, καθώς η Χριστιανική Ορθόδοξη Παράδοση είναι ζώσα σε τέσσερις προσκυνηματικές αξίες με την παρουσία των άφθαρτων σκηνωμάτων  των φρουρών της Ορθοδοξίας, που είναι πολιούχοι-προστάτες. O Άγιος Σπυρίδων και η Αγία Θεοδώρα στην Κέρκυρα, ο Άγιος Γεράσιμος στην Κεφαλληνία και ο Άγιος Διονύσιος στη Ζάκυνθο.

Άγιος Σπυρίδων (Κέρκυρα)

Συνέντευξη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Δεκέμβριος 15, 2016 - 11:55
Αναρτήθηκε στο:
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

- κ. Τατούλη, ποιες είναι οι σχέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη Ρωσία;

Η Πελοπόννησος αποτελεί αναμφίβολα το ορόσημο για τις ιστορικές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, ιδιαίτερα την περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα. Πρόκειται για σχέσεις δοκιμασμένες στο χρόνο όπου και οι δυο από κοινού αντιμετωπίζουμε αλληλέγγυα τις μεγάλες προκλήσεις. Μας ενώνουν ισχυροί δεσμοί φιλίας που εδράζουν σε πνευματικές και πολιτιστικές αξίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα Ορλοφικά και η συμβολή του Ρωσικού Στόλου στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην Μόσχα

Δεκέμβριος 12, 2016 - 12:21
Αναρτήθηκε στο:
Επίσκεψη ΠτΒ στη Μόσχα

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης θα επισκεφθεί τη Μόσχα από τις 12 έως 15 Δεκεμβρίου 2016 και θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας κ. Βιάτσεσλαβ Βολόντιν και την πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου κα Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, ο κ. Βούτσης, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση της κυρίας Ματβιένκο, θα μιλήσει ενώπιον της ολομέλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

Χρήστου Μποκόρου, «Τα στοιχειώδη»

Αναρτήθηκε στο:
13/12/2016 έως 29/01/2017

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Μόσχας και το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζουν, στο πλαίσιο του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, έκθεση του Χρήστου Μποκόρου με τίτλο «Τα στοιχειώδη». Η έκθεση θα διαρκέσεις από τις 13 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 29 Ιανουαρίου 2017.Η σειρά «Στοιχειώδη» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο τέλος του 2013 στο Μουσείο Μπενάκη και μπορεί να θεωρηθεί αποκορύφωμα της μακράς σταδιοδρομίας του Χρήστου Μποκόρου, καθώς αντανακλά τις σκέψεις του καλλιτέχνη για τη ζωή και ό,τι είναι πιο σημαντικό.Αποτελούμενη από 13 έργα, η έκθεση προσφέρει ένα είδος άσκησης στην αυτογνωσία.

Τοποθεσία: 
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Μόσχας

Γνωρίστε την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού μας

Δεκέμβριος 02, 2016 - 15:03
Αναρτήθηκε στο:
Η κριτική επιτροπή του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής

Τα μέλη της επιτροπής
Τρεις εικαστικοί καλλιτέχνες - δύο εκ των οποίων και παιδαγωγοί - οι κυρίες Μάρθα Τσιάρα και Παναγιώτα Αποστολοπούλου και ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, είναι τα πρόσωπα που μας βοήθησαν στην επιλογή των καλύτερων συμμετοχών.

Η κυρία Τσιάρα είναι εικαστικός, με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, και Interactive Multimedia, στο University of Westminster, Μ. Βρετανία. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και διδάσκει στο Τμήμα  Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας