Φεβρουάριος 2017

Η Μόσχα υποδέχεται ξανά τον Νίκο Φλώρο

Φεβρουάριος 24, 2017 - 15:09
Αναρτήθηκε στο:

Ο Νίκος Φλώρος, ο διεθνούς φήμης γλύπτης που «λατρεύουν» οι Ρώσοι, επανέρχεται στη Μόσχα με την έκθεση «Η Οικογένεια του Νικολάου ΙΙ», που θα παρουσιαστεί στο Μεγάλο Παλάτι του Μουσείου "Tsaritsino" (1 Μαρτίου  έως 21 Μαΐου 2017).

Ελλάδα και Ρωσία γιορτάζουν τις Απόκριες

Φεβρουάριος 22, 2017 - 15:20
Αναρτήθηκε στο:

Στην Ελλάδα, η εβδομάδα που διανύουμε (20-26 Φεβρουαρίου 2017) ονομάζεται εβδομάδα της Τυρινής ή της Τυροφάγου και πρόκειται για την τρίτη εβδομάδα του Τριωδίου κατά την οποία επιτρέπεται η κατανάλωση όλων των φαγητών εκτός από το κρέας, εν αναμονή της  Μεγάλης Τεσσαρακοστής που ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα.

Σπουδάστε το θέατρο στη γενέτειρά του

Φεβρουάριος 17, 2017 - 13:06
Αναρτήθηκε στο:
Φώτο: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Σπουδαστές θεάτρου και νέοι ηθοποιοί από τη Ρωσία και τον υπόλοιπο κόσμο θα έχουν το προσεχές καλοκαίρι τη δυνατότητα να μελετήσουν το θέατρο στη γενέτειρά του, την Ελλάδα, μέσα από το Λύκειo Επιδαύρου, ένα νέο θεσμό που υλοποιείται φέτος για πρώτη φορά στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τα ελληνικά games ταξιδεύουν στο White Nights στην Πράγα

Φεβρουάριος 15, 2017 - 13:18

Επτά ελληνικές ομάδες game developers συμμετείχαν στο διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο White Nights στην Πράγα στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2017 και είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά εκπροσώπους και εκδότες των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως στον χώρο του gaming και ειδικούς στο χώρο της διαφήμισης και του marketing.

Μελωδικό ελληνικό διήμερο στον Οίκο του Ηθοποιού Ρωσίας

Φεβρουάριος 10, 2017 - 10:08
Αναρτήθηκε στο:

Η μουσική, ο χορός και το τραγούδι έφεραν για άλλη μια φορά κοντά Έλληνες και Ρώσους στο καλλιτεχνικό διήμερο Ελλάδας που ξεκίνησε χθες στον Κεντρικό Οίκο Ηθοποιού της Ρωσίας στη Μόσχα.

Ο Πρόεδρος Πούτιν στα «Αριστουργήματα του Βυζαντίου»

Φεβρουάριος 09, 2017 - 11:47
Αναρτήθηκε στο:
Πηγή: Υπηρεσία Τύπου Προέδρου Ρωσίας

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την βυζαντινή Τέχνη επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην έκθεση «Αριστουργήματα του Βυζαντίου» που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην γκαλερί Τρετιακόφ, στη Μόσχα.

Ο ρώσος Πρόεδρος, που ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης από τη Γενική Διευθύντρια της Κρατικής Πινακοθήκης Τρετιακόφ, Ζελφίρα Τρεγκουλόβα, στάθηκε ιδιαίτερα στην αμφιπρόσωπη εικόνα με την παράσταση της Σταύρωσης και την Παναγία Οδηγήτρια.

«Παραμυθένια Ελλάδα»

Αναρτήθηκε στο:
07/04/2017 έως 09/04/2017

Έκθεση ζωγραφικής με τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στον μεγάλο διαγωνισμό με τίτλο «Τι σημαίνει για μένα η Ελλάδα», παιχνίδια, κουίζ, παιδικά εργαστήρια, χορό, τραγούδι και θέατρο θα περιλαμβάνει το τριήμερο εκδηλώσεων «Παραμυθένια Ελλάδα», που διοργανώνει το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα σε κεντρικό πολυκατάστημα παιχνιδιών στην ρωσική πρωτεύουσα, στις 7, 8 και 9 Απριλίου 2017.

Τοποθεσία: 
Moscow

Η βυζαντινή Τέχνη στην γκαλερί Τρετιακόφ

Φεβρουάριος 08, 2017 - 12:20
Αναρτήθηκε στο:
Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα Vrubel της γκαλερί Τρετιακόφ όπου φιλοξενούνται τα έργα βυζαντινής Τέχνης

Μερικά από τα πιο σπάνια και πολύτιμα δείγματα βυζαντινής Τέχνης παρουσιάστηκαν χθες στο ενθουσιώδες ρωσικό κοινό που, παρά το τσουχτερό κρύο, κατέκλυσε την κρατική πινακοθήκη Τρετιακόφ για να θαυμάσει την έκθεση «Αριστουργήματα του Βυζαντίου».

Η έκθεση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, περιλαμβάνει δεκαοχτώ έργα από ελληνικές συλλογές (Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Μουσείο Μπενάκη και Συλλογή Βελιμέζη), με τα οποία αναδεικνύονται πτυχές της θρησκευτικής τέχνης των Βυζαντινών.

Έκθεση «Η Οικογένεια του Νικολάου ΙΙ» στην Μόσχα

Αναρτήθηκε στο:
01/03/2017 έως 21/05/2017

Η έκθεση στο Μεγάλο Παλάτι του Μουσείου “Tsaritsino” είναι αφιερωμένη στην τελευταία αυτοκρατορική οικογένεια των Ρομανόφ και συμπεριλαμβάνει  7 πορτρέτα  της βασιλικής οικογένειας (ο Νικόλαος με την Αλεξάνδρα και τα παιδιά τους), καθώς και 7 γλυπτά εμπνευσμένα από  διάσημα  αυγά  Faberge  ως σύμβολο του αυτοκρατορικού οίκου και της προ-επαναστατικής Ρωσίας.

Τοποθεσία: 
Μεγάλο Παλάτι του Μουσείου “Tsaritsino”

Το ελληνικό Gaming προβάλλεται παγκοσμίως μέσα από το White Nights Conference

Φεβρουάριος 01, 2017 - 12:19
Αναρτήθηκε στο:

Το White Nights είναι ένα διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο στο χώρο του Game industry, το οποίο συγκεντρώνει κάθε χρόνο επαγγελματίες από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Τσεχία, τη Σλοβενία, την Πολωνία, τη Γερμανία και πολλές άλλες χώρες. Φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα, στις 13-14 Φεβρουαρίου 2017 και αναμένεται να έχει πάνω από 800 επισκέπτες.

Οι Φιναλίστ

Φεβρουάριος 01, 2017 - 11:23
Αναρτήθηκε στο:

Ηλικιακή Κατηγορία 6-7 Ετών

  • Νικολάι Μακάροφ, 7 ετών - «Το αρχαίο Θέατρο»
  • Γιούρι Ουγιέμοφ, 7 ετών - «Ο Οδυσσέας στο νησί των Κυκλώπων»
  • Αλεξέι Ντεριαγκίν, 6 ετών - «Ο μικρός Προμηθέας στην άκρη γης»
  • Βικτώρια Σουκότσκαγια, 6 ετών - «Η αρπαγή της Ευρώπης»

Ηλικιακή Κατηγορία 8 Ετών