Μάρτιος 2017

Νέοι σπουδαστές γράφουν για τη Ρωσία…

Μάρτιος 30, 2017 - 12:32
Αναρτήθηκε στο:

Στα τέλη του 2016 και επ’ ευκαιρία του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Α.Π.Ε.Δ.Δ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) προκήρυξε διαγωνισμό συγγραφής σύντομων άρθρων.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε φοιτητές/-τριες και αποφοίτους Τμημάτων Πολιτικής Επιστήμης/ Δημόσιας Διοίκησης/ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας  και είχε ως αντικείμενο τις ακόλουθες θεματικές:

«Παραμυθένια Ελλάδα»: Η καρδιά του ρωσικού παιδόκοσμου χτυπάει ελληνικά

Μάρτιος 29, 2017 - 15:23
Αναρτήθηκε στο:

Ένα διασκεδαστικό “ταξίδι” στην “Παραμυθένια Ελλάδα” για μικρούς και μεγάλους, διοργανώνει το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα στις 7,8 και 9 Απριλίου 2017, στο κεντρικό πολυκατάστημα της μεγαλύτερης αλυσίδας παιδικών καταστημάτων “Detsky mir”, στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια σε ντοκιμαντέρ για τη ρωσική τηλεόραση

Μάρτιος 24, 2017 - 12:29
Αναρτήθηκε στο:

Άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του πρώτου Κυβερνήτη της σύγχρονης Ελλάδος, από την ανάδειξη του σε Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας έως τον θάνατό του, προέβαλε το ντοκιμαντέρ «Ιωάννης Καποδίστριας, Ρωσική μοίρα», που προβλήθηκε χθες, 23 Μαρτίου, στον τηλεοπτικό σταθμό "Kultura" της ρωσικής τηλεόρασης και παρουσιάστηκε παράλληλα σε ειδική προβολή που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα στην Πρεσβευτική κατοικία.

Ο Εμπειρίκος στη Ρωσία

Μάρτιος 24, 2017 - 09:57
Αναρτήθηκε στο:
Τέτοια και άλλα παρόμοια πολλά
Στην Μόσχα ήρχοντο στο νου μου
Καθώς διέσχιζα στενά, λεωφόρους και πλατείες
(Κρεμλίνο, Σαντόβαγια και Λεωφόρος Λομονόσσωβ)
Ή όπως καθόμουν στο παράθυρο ρεμβάζοντας
Εις το ξενοδοχείον Ουκραΐνα
Τέτοια και άλλα παρόμοια πολλά
Βιογραφικά ή ενθυμήματα της ιστορίας
Ήρχοντο και έφευγαν και ξαναήρχοντο συχνά
Σαν άμπωτις και πλημμυρίς
Στην μνήμη μου και στην ψυχή μου.

Ο Ανδρέας Εμπειρίκος και η Ρωσία

Αναρτήθηκε στο:
24/03/2017 - 19:00

Εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του σπουδαίου ποιητή, πεζογράφου, ψυχαναλυτή και φωτογράφου, Ανδρέα Εμπειρίκου διοργανώνεται στις 24 Μαρτίου από τις εκδόσεις Άγρα και την New Star Art Cinema.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν ηχητικά αποσπάσματα με τη φωνή του ποιητή, ενώ θα αναγνωστούν ποιήματά του από το γιο του, Λεωνίδα Α. Εμπειρίκο, ιστορικό και διαχειριστή του αρχείου του. Αποσπάσματα από τα ρωσικά θα διαβάσει η ελληνίστρια και μεταφράστρια του έργου του, Λένα Σαρτόρι.

Η καλλιτέχνης Δέσποινα Φλέσσα με την έκθεση Float στη Μόσχα

Μάρτιος 20, 2017 - 15:09
Αναρτήθηκε στο:

Μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους της νέας γενιάς Ελλήνων καλλιτεχνών , η Δέσποινα Φλέσσα, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες την πρώτη έκθεσή της, με τίτλο "Float" στη Μόσχα. Μέσα από την ενότητα των έργων της, η Δέσποινα Φλέσσα διαπραγματεύεται την έννοια του οριστικοποιημένου εδάφους, του προσδιορισμένου χώρου και των ασαφών τους τόπων. Από ένα σημείο εύθραυστης ισορροπίας, μίας επισφαλούς επίπλευσης,  εξερευνά διαστρωματώσεις εδαφών και πυκνότητες χώρων 'μετατοπίζοντας' επιφάνειες  και εξορύττωντας βάθη, σε μια προσπάθεια επέκτασης του τρισδιάστατου αντιληπτού χώρου.

Η ρωσική πραγματικότητα στο "μικροσκόπιο" της εκδήλωσης «Η Ρωσία στο Παγκόσμιο Γίγνεσθαι»

Μάρτιος 20, 2017 - 14:51
Αναρτήθηκε στο:

Με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και με τη βράβευση των νικητών του διαγωνισμού σύντομων άρθρων για τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας του Συλλόγου Αποφοίτων του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (ΣΑΠΕΔΔ)  του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Η Ρωσία στο Παγκόσμιο Γίγνεσθαι» που φιλοξένησε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Παρασκευή, 17 Μαρτίου.

Ένας Έλληνας...σε αναζήτηση της Πραγματικής Ρωσίας!

Μάρτιος 17, 2017 - 15:48
Αναρτήθηκε στο:

Η εκπομπή "Ехал грека. В поисках настоящей России" του ρώσικου τηλεοπτικού καναλιού πολιτιστικού περιεχομένου "Телеканал Культура" που αγάπησαν οι Ρώσοι, αλλά και οι Έλληνες μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, αφού γνώρισαν μια "Ρωσία...αλλιώς" συνεχίζεται...!

"Η Ρωσία στο Παγκόσμιο Γίγνεσθαι"

Αναρτήθηκε στο:
17/03/2017 - 18:00

Την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, στις 18.00, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας φιλοξενεί την εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Η Ρωσία στο Παγκόσμιο Γίγνεσθαι».

Αύξηση της τουριστικής κίνησης από Ρωσία δείχνουν τα πρώτα φετινά στοιχεία

Μάρτιος 15, 2017 - 17:27
Αναρτήθηκε στο:

Άνοδο της τουριστικής κίνησης από Ρωσία, παρά το άνοιγμα εκ νέου της τουρκικής αγοράς για τους Ρώσους τουρίστες, αναμένουν για φέτος οι παράγοντες του ελληνικού τουρισμού, με τις ελληνικές Αρχές να είναι σε ετοιμότητα ώστε να αντεπεξέλθουν στην προβλεπόμενη αυξημένη ζήτηση τουριστικών θεωρήσεων, όπως ανέφεραν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ΜΙΤΤ 2017, ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ, Πολύκαρπος Ευσταθίου, και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Μόσχα, Ελένη Βακάλη.

ΒΥΖΑΝΤΙΟ και ΡΩΣΙΑ: Εικόνες, Τέχνη και Τεχνολογία

Μάρτιος 15, 2017 - 14:37
Αναρτήθηκε στο:
Διήμερο επιστημονικό συμπόσιο - Πινακοθήκη Tretyakov (Μόσχα)

Στο πλαίσιο τού έτους Ελλάδος-Ρωσίας 2016, διοργανώθηκε,  στις 9 και 10 Μαρτίου στην Πινακοθήκη Tretyakov της Μόσχας, διήμερο επιστημονικό συμπόσιο  με θέμα «Βυζάντιο  και Ρωσία: Εικόνες, Τέχνη και Τεχνολογία», στο όποιο συμμετείχαν Έλληνες και Ρώσοι επιστήμονες. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την Τέχνη και την Τεχνολογία ως εργαλείο για την ερμηνεία, διάγνωση, προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση των Βυζαντινών εικόνων και κειμηλίων.

Σελίδες