Απρίλιος 2017

Μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο αγιογράφο "Θεοφάνη τον Έλληνα"

Αναρτήθηκε στο:

Ένα μοναδικό καλλιτεχνικό αφιέρωμα στον μεγάλο αγιογράφο «ΘΕΟΦΑΝΗ τον ΕΛΛΗΝΑ», έργο του συνθέτη Σάββα Καρατζιά, θα πραγματοποιηθεί στις 3/06/17, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στα πλαίσια του έτους Ελλάδα-Ρωσία 2016, με τη συμμετοχή Ρώσων και Ελλήνων καλλιτεχνών. Την εκδήλωση έχει ξεχωρίσει και στηρίζει ως μία από τις μεγαλύτερες τους φετινού καλοκαιριού, το τμήμα πολιτισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Τοποθεσία: 
Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Η Ρωσία στο έργο και τη σκέψη του Νίκου Καζαντζάκη, τιμώμενου συγγραφέα για το 2017

Απρίλιος 26, 2017 - 14:22
Αναρτήθηκε στο:

Ο μεγάλος διανοητής γεννήθηκε το 1883 στο Ηράκλειο της Κρήτης  και υπήρξε πολυγραφότατος, αφού ασχολήθηκε σχεδόν με κάθε είδους λόγου: ποίηση, δοκίμιο, μυθιστόρημα, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, αλληλογραφία, παιδικό μυθιστόρημα, μετάφραση (από τα Αρχαία Ελληνικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά), κινηματογραφικά σενάρια, ιστορία, σχολικά βιβλία, παιδικά βιβλία (διασκευή και μετάφραση), λεξικά (γλωσσικά και εγκυκλοπαιδικά), δημοσιογραφία, κριτική, αρθρογραφία.

Τέχνη και μουσική ενώνουν Ελλάδα και Ρωσία

Απρίλιος 21, 2017 - 15:46
Αναρτήθηκε στο:

Τη σημασία της Τέχνης και της μουσικής για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ ελληνικού και ρωσικού πολιτισμού πρόβαλε η εκδήλωση «Διάλογος πολιτισμών. Τέχνη και μουσική-δεσμοί που ενώνουν τη Ρωσία και την Ελλάδα» που διοργάνωσαν η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα P.M Tretyakov.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Πρέσβυ της Ελλάδος στη Ρωσία, κ. Ανδρέα Φρυγανά, παρακολούθησαν Ρώσοι αξιωματούχοι, άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού, της Εκκλησίας και δημοσιογράφοι.

Τα Δωδεκάνησα στον φακό των μεγαλύτερων ρωσικών ΜΜΕ

Απρίλιος 21, 2017 - 14:42
Αναρτήθηκε στο:
Φώτο: ΕΟΤ

Έξι δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Ρωσίας έρχονται στα τέλη Απριλίου στα Δωδεκάνησα με σκοπό να αναδείξουν την Κω και άλλα νησιά της Περιφέρειας ως τουριστικούς προορισμούς προστιθέμενης αξίας στο ρωσικό κοινό.

Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες στα "Αριστουργήματα του Βυζαντίου" στην γκαλερί Τρετιακόφ

Απρίλιος 21, 2017 - 13:53
Αναρτήθηκε στο:

Ξεπέρασαν τους 30.000 οι επισκέπτες της γκαλερί Τρετιακόφ που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση «Αριστουργήματα του Βυζαντίου», η οποία πραγματοποιείται στη Μόσχα, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016.

Ανάμεσα στους επισκέπτες και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την βυζαντινή Τέχνη με ειδική ξενάγηση στην έκθεση στις 8 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μόλις μετά τα εγκαίνια, από τη Γενική Διευθύντρια της Κρατικής Πινακοθήκης Τρετιακόφ, Ζελφίρα Τρεγκουλόβα.

Eγκαίνια «Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού» στο Νίζνι Νόβγκοροντ παρουσία του Πρέσβυ της Ελλάδος, Ανδρέα Φρυγανά

Απρίλιος 19, 2017 - 12:15
Αναρτήθηκε στο:

«Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού» που θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη κοινωνικών και επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ιδρύθηκε πρόσφατα στη ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, παρουσία του Πρέσβυ της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέα Φρυγανά.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου μέσα από ρωσική ματιά

Απρίλιος 13, 2017 - 14:02
Αναρτήθηκε στο:

Η υπέροχη ατμόσφαιρα, ο θαυμάσιος καιρός και η μαγευτική διαδρομή μέσα από την πανέμορφη παλιά πόλη άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στον Ίγκρο Τσετίλοφ, δημοσιογράφο της αθλητικής εφημερίδας Σοβιέτσκι Σπορτ, που πήρε μέρος στον 4ο Μαραθώνιο Ρόδου στις 9 Απριλίου.

«Ελλήνων και Ρώσων Πάσχα»

Απρίλιος 13, 2017 - 13:02
Αναρτήθηκε στο:

Η Κυριακή των Βαΐων σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας ή Εβδομάδας των Αγίων Παθών. Στην Ελλάδα, σε ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, όλοι οι ναοί στολίζονται με κλαδιά από βάγια ή δάφνες,  τα οποία μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μοιράζονται στους πιστούς για ευλογία. Στη Ρωσία, αντίθετα, η Κυριακή των Βαΐων ονομάζεται «Κυριακή της Ιτιάς», καθώς στην κρύα Ρωσία δεν ευδοκιμούν φοινικόδεντρα, αλλά στο διάστημα αυτό ανθίζουν οι ιτιές.

Η «Παραμυθένια Ελλάδα» μάγεψε τα παιδιά της Μόσχας

Απρίλιος 10, 2017 - 15:04
Αναρτήθηκε στο:

Περισσότερα από 1.000 παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους παρακολούθησαν το τριήμερο εκδηλώσεων «Παραμυθένια Ελλάδα» που διοργάνωσε από 7 έως 9 Απριλίου το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας στη Μόσχα σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη ρωσική αλυσίδα παιδικών πολυκαταστημάτων Ντέτσκι Μιρ, στο κεντρικό κατάστημα της, στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας.

"Η νέα γενιά Ελλήνων εικαστικών έχει πολλά να πει"

Απρίλιος 07, 2017 - 15:28
Αναρτήθηκε στο:

1.Με αφορμή το διεθνή εορτασμό της ημέρας της γυναίκας, συμμετείχατε πρόσφατα με άλλες εννέα γυναίκες εικαστικούς από όλον τον κόσμο, στην έκθεση που διοργάνωσε η UNESCO στην έδρα της στο Παρίσι. Τι σήμαινε για εσάς η συμμετοχή σ’ αυτή την έκθεση;