Ιούνιος 2017

Ελληνική παρουσία με τέσσερις ταινίες στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας.

Ιούνιος 29, 2017 - 17:19
Αναρτήθηκε στο:

Με την προβολή της ταινίας ο «Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου ολοκληρώνεται σήμερα, 29 Ιουνίου, το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας, στο οποίο έλαβαν μέρος συνολικά περισσότερες από 300 ταινίες από 55 χώρες. Πέρα από την βραβευμένη ελληνική ταινία, άλλες 3 ελληνικές παραγωγές και συμπαραγωγές συμμετείχαν στο φεστιβάλ, ο «Έτερος Εγώ», του Σωτήρη Τσαφούλια, το «Park» της Σοφίας Εξάρχου και η ελληνοβουλγαρική συμπαραγωγή Glory (Slava) με σκηνοθέτη την Κριστίνα Γκρόζεβα.

Το National Geographic Traveler Ρωσίας ψηφίζει Ελλάδα!

Ιούνιος 21, 2017 - 10:13
Αναρτήθηκε στο:

Η Κως, η Κάλυμνος, η Νίσυρος και η Πάτμος βρίσκονται ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς που προτείνει για αυτό το καλοκαίρι η θερινή ρωσική έκδοση του περιοδικού “National Geographic Traveler”, που κυκλοφόρησε για τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 2017, με ειδική αναφορά στο εξώφυλλό της για τα τέσσερα νησιά και 4σέλιδο τουριστικό αφιέρωμα.

Εκδήλωση για τον ελληνικό πολιτισμό με «αστέρες» της βραδιάς Ρώσους φοιτητές

Ιούνιος 06, 2017 - 15:06
Αναρτήθηκε στο:

Μια βραδιά γεμάτη ελληνικό πολιτισμό απόλαυσαν φοιτητές της ελληνικής γλώσσας, οι καθηγητές τους αλλά και πλήθος καλεσμένων σε ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε  η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Μόσχα, Ελένη Βακάλη, την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017.

6 Ιουνίου | Ημέρα Ρωσικής Γλώσσας

Ιούνιος 06, 2017 - 14:07
Αναρτήθηκε στο:

Η ρωσική γλώσσα ανήκει στην οικογένεια των Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Στη διαμόρφωση της καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο Αγιορείτης μοναχός Μάξιμος ο Γραικός, με τη δημιουργία του ρωσικού αλφάβητου τον 9ο αιώνα με σκοπό τη διάδοση της Αγίας Γραφής στους σλαβόφωνους.