Φεβρουάριος 2018

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού μας

Φεβρουάριος 28, 2018 - 15:33
Αναρτήθηκε στο:

Η κριτική επιτροπή του παιδικού Σχεδόν 1.100 έργα σε τέσσερις κατηγορίες είναι σίγουρα μεγάλος όγκος δουλειάς για κάθε κριτική επιτροπή. Πόσο μάλλον, που τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν ήταν όλα πραγματικά αριστουργήματα, γεγονός που έκανε το έργο της επιτροπής μας ακόμη δυσκολότερο.

Ψηφίστε τους νικητές του διαγωνισμού μας

Φεβρουάριος 26, 2018 - 13:24

Για μία ακόμη φορά η παιδική φαντασία και το ταλέντο των Ρώσων μαθητών μας άφησαν άφωνους. Και οι 1.100 ζωγραφιές που λάβαμε φέτος στο πλαίσιο του δεύτερου διαγωνισμού ζωγραφικής για παιδιά της Ρωσίας με τίτλο "Ταξίδι στην Ελλάδα" ήταν εκπληκτικές και απέδειξαν την αγάπη που τρέφουν οι Ρώσοι μαθητές και οι οικογένειές τους για τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία και την πανέμορφη χώρα μας. 

Δίτομο εγχειρίδιο της ελληνικής γλώσσας κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Ρωσία

Φεβρουάριος 25, 2018 - 00:00
Αναρτήθηκε στο:

Ένα νέο εγχειρίδιο της ελληνικής γλώσσας, σε δύο τόμους, κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Ρωσία. Το βιβλίο είναι προϊόν συνεργασίας της ομάδας διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού του Τμήματος Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ, μεταξύ των οποίων είναι και ο επισκέπτης καθηγητής ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας Διονύσης Μαρούλης, ο οποίος ανέλαβε την επιστημονική επιμέλεια της έκδοσης.
 

Έλληνες δημιουργοί ψηφιακών παιχνιδιών σε ρωσικό συνέδριο στην Πράγα

Φεβρουάριος 16, 2018 - 14:38
Αναρτήθηκε στο:

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Έλληνες δημιουργοί ψηφιακών παιχνιδιών και εφαρμογών έλαβαν μέρος στο συνέδριο White Nights Conference της Πράγας με σημαντική επιτυχία. Έξι ομάδες, οι Pixel Reign, Tamasenco, Another Circus Design Agency, Infosuccess3d, Cymban και ThEmma παρουσίασαν τις δημιουργίες τους σε ξένους συναδέλφους τους, εκδότες παιχνιδιών, διαφημιστές, εκπροσώπους του Τύπου και ειδικούς στον χώρο του ψηφιακού παιχνιδιού, αποκομίζοντας τόσο τα θετικά σχόλια του κοινού όσο και σημαντική εμπειρία γύρω από τη συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια νέας τεχνολογίας υψηλών προδιαγραφών.

Βράβευση νικητών 6ου διαγωνισμού ελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ

Φεβρουάριος 11, 2018 - 19:10
Αναρτήθηκε στο:

Ο νεανικός ενθουσιασμός και η αγάπη για την ελληνική γλώσσα κυριάρχησαν στην εκδήλωση για τη βράβευση των νικητών του Διαγωνισμού Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας για Παιδιά, που διοργάνωσε για 6η χρονιά η Έδρα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας Λομονόσοφ.

Γνωριμία του ρωσικού κοινού με την ελληνική επιτραπέζια ελιά

Φεβρουάριος 10, 2018 - 19:49
Αναρτήθηκε στο:

Η ελληνική επιτραπέζια ελιά με τις εξαιρετικές θρεπτικές και γευστικές της ιδιότητες ήταν το επίκεντρο της εκδήλωσης «Olive You, ευρωπαϊκές επιτραπέζιες ελιές», που διοργανώθηκε την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας. 

Ψηφοφορία για τον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής

Φεβρουάριος 09, 2018 - 18:08

Το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού σχεδίου έληξε. Ειδική κριτική επιτροπή επέλεξε τις ζωγραφίες των 20 φιναλίστ. Τώρα, ο λόγος είναι δικός σας. Ψηφίστε για να βγάλετε τον νικητή!

Η ψηφοφορία λήγει στις 28 φεβρουαρίου 2018.

Η Ελλάδα προσφέρει κίνητρα σε ξένες κινηματογραφικές παραγωγές

Φεβρουάριος 08, 2018 - 13:39
Αναρτήθηκε στο:

Η Ελλάδα διεκδικεί ξένες οπτικοακουστικές παραγωγές προσφέροντας έως και 25% επιστροφή των εξόδων τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και στοχεύει να αποτελέσει πόλο έλξης ξένων κινηματογραφιστών.