Σεπτέμβριος 2018

Απονομή παράσημου στον Έλληνα μαέστρο Θεόδωρο Κουρεντζή.

Σεπτέμβριος 28, 2018 - 13:12
Αναρτήθηκε στο:

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 σε ειδική τελετή στην κατοικία του Πρέσβυ της Ελλάδας στη Ρωσία, κ. Ανδρέα Φρυγανά, πραγματοποιήθηκε η απονομή παράσημου του Ταξιάρχη
του Τάγματος του Φοίνικος στον Έλληνα μαέστρο Θεόδωρο Κουρεντζή.

Στην ομιλία του, ο Πρέσβυς της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Φρυγανάς, χαρακτήρισε τον κ. Κουρεντζή έναν από τους πιο σημαντικούς εν ζωή μαέστρους και επικαλέστηκε τον δάσκαλο του μαέστρου, Ilya Musin: «Είχα πολλούς άριστους φοιτητές, αλλά η ιδιοφυΐα μεταξύ αυτών ήταν μόνο μία, ο Θεόδωρος Κουρεντζής».

'Εκθεση ντοκουμέντων για τα 190 χρόνια ελληνορωσικών σχέσεων

Σεπτέμβριος 25, 2018 - 21:20

Την 19η Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν, από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergey Lavrov, και τον πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Ανδρέα Φρυγανά, τα εγκαίνια έκθεσης Εγγράφων και Φωτογραφιών από τα Αρχεία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, της ΕΣΣΔ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με αφορμή την 190η επέτειο σύναψης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αίθριο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, όπου και φιλοξενείται η έκθεση.

Ελληνικά

Διάκριση του ΕΟΤ Μόσχας στα ATOR Travel Awards

Σεπτέμβριος 10, 2018 - 12:14
Αναρτήθηκε στο:

«Καλύτερο γραφείο για τη συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες» ανακηρύχθηκε το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας στο πλαίσιο απονομής του 10ου βραβείου στον τομέα του τουρισμού ATOR Travel Awards, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Technopark «Skolkovo» στις 7 Σεπτεμβρίου.Ο Πολύκαρπος Ευσταθίου, Προϊστάμενος του γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας, ευχαρίστησε την ATOR για την δημιουργική συνεργασία, τονίζοντας ότι τα τελευταία 5 χρόνια, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας πραγματοποιήθηκαν «πολλές εκδηλώσεις για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και πολιτισμού».

Νέο κεφάλαιο για την ελληνορωσική συνεργασία στον τομέα του βιβλίου

Σεπτέμβριος 07, 2018 - 10:07
Αναρτήθηκε στο:

Σημαντικές δράσεις στον χώρο του βιβλίου μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ενεργοποιούνται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας στους τομείς της μετάφρασης, της λογοτεχνίας και της εκδοτικής παραγωγής που υπέγραψαν οι δύο χώρες πέρυσι, τέτοια περίοδο, κατά τη διάρκεια της 30ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Μόσχας.

Ο Οπτικοακουστικός τομέας είναι η νέα βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, λέει ο Υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος

Σεπτέμβριος 05, 2018 - 16:44
Αναρτήθηκε στο:

"Η Ελλάδα έχει πλέον μπει στον παγκόσμιο χάρτη των χωρών που έχουν να προσφέρουν οικονομικά κίνητρα και συγκεντρώνει πια το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων παραγωγών περιεχομένου. Σύντομα θα δούμε μεγάλες παραγωγές στη χώρα μας, αν λύσουμε άμεσα τα ζητήματα της γραφειοκρατίας. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού", δήλωσε ο Υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, σχετικά με τον νόμο για τα κίνητρα προώθησης οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Το ρωσικό Cosmo δοκιμάζει Χαλκιδική και δηλώνει ξετρελαμένο

Σεπτέμβριος 04, 2018 - 11:40
Αναρτήθηκε στο:

Με ένα εκτενές δημοσίευμα για τις πεντακάθαρες παραλίες και τις διευκολύνσεις για τους Ρώσους τουρίστες με ρωσόφωνο προσωπικό σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής, η δημοσιογράφος  Ekaterina Sukhanova περιγράφει με τα καλύτερα λόγια τις ολιγοήμερες διακοπές της στη χώρα μας, στο πλαίσιο press trip που διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων και τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής.