Νοέμβριος 2018

"Εβδομάδα της Ελλάδας" στο Νίζνι Νόβγκοροντ τον Φεβρουάριο

Νοέμβριος 16, 2018 - 11:33
Αναρτήθηκε στο:

Το ελληνικό επιχειρηματικό και τουριστικό δυναμικό θα βρίσκεται στο επίκεντρο της «Εβδομάδας της Ελλάδας» που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2019 στο Νίζνι Νόβγκοροντ, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ελληνο-ρωσικό οικονομικό φόρουμ με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρωσία, ώστε να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ της ρωσικής πόλης και της αδελφοποιημένης με αυτήν πόλη του Ηρακλείου.

Εγκαίνια Διεθνούς Συνεδρίου «Διδασκαλία Ελληνικής Γλώσσας ως Ξένης»

Νοέμβριος 15, 2018 - 15:25
Αναρτήθηκε στο:

Από τις 13 – 15 Νοεμβρίου 2018 στην έδρα του τμήματος Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας, πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συνέδριο «Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως ξένης». Τα επίσημα εγκαίνια του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου παρουσία καθηγητών ελληνικής φιλολογίας ρωσικών και ελληνικών πανεπιστημίων, Ρώσων ελληνιστών, εκπροσώπων διεθνών κέντρων ελληνικών σπουδών, επισήμων προσκεκλημένων και φοιτητών του τμήματος Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίων της Μόσχας.

Παρουσίαση του προγράμματος "Olive You" στη Μόσχα

Νοέμβριος 08, 2018 - 11:02
Αναρτήθηκε στο:

Στις 7 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ευρωπαϊκής καμπάνιας "OLIVE YOU, European Table Olives" στη Ρωσία για 2η χρονιά. Το πρόγραμμα Olive You της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών, Τυποποιητών, Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) στοχεύει στην ενημέρωση και αύξηση της χρήσης επιτραπέζιων ελιών στη καθημερινή διατροφή των Ρώσων καταναλωτών, αλλά και σε 12 ακόμα χώρες.