Μάιος 2019

Ελληνική βραδιά στη Μόσχα με «τιμώμενη καλεσμένη» την ελληνική γλώσσα

Μάιος 20, 2019 - 20:17
Αναρτήθηκε στο:

Ο ελληνικός πολιτισμός ένωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Έλληνες που διαμένουν στη Μόσχα και Ρώσους φοιτητές της ελληνικής γλώσσας στην καθιερωμένη, πλέον, ελληνική βραδιά στην προξενική κατοικία, που διοργανώθηκε την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019.

Επίδοση αντιγράφων διαπιστευτηρίων από τη νέα Πρέσβυ, Τασία Αθανασίου

Μάιος 14, 2019 - 15:40
Αναρτήθηκε στο:

Aντίγραφα των διαπιστευτηρίων της επέδωσε η νέα Πρέσβυς της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Τασία Αθανασίου, στον στον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Α.Β. Γκρουσκό, σήμερα, 14 Μαΐου.

Κατά τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με επίκαιρα θέματα των ρωσο-ελληνικών σχέσεων και τη διεθνή ατζέντα.

 

Επίσημη έναρξη του «Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας-Ρωσίας 2019/20»

Μάιος 13, 2019 - 12:15
Αναρτήθηκε στο:

Σε ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου, το απόγευμα, στο πλαίσιο της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η επίσημη έναρξη του «Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας-Ρωσίας 2019/20», με την υπογραφή Κοινής Δήλωσης από τους εκπροσώπους των δύο χωρών, κ.κ. Ηλία Κλή και Μ.Ε. Σβιντκόι.

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Μάιος 07, 2019 - 13:41
Αναρτήθηκε στο:

Ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του ο νέος υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Θεοχαρόπουλος  αναφέρθηκε στον πολυσήμαντο χαρακτήρα του  τουρισμού για την εθνική οικονομία και στη συμβολή του στην ανάπτυξη της χώρας.

Ο νέος υπουργός τόνισε ότι ο τουρισμός έχει καταλυτικό ρόλο και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την παραγωγική διαδικασία, ενώ υπογράμμισε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και βασίζεται στην αρμονική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στο Σερεμέτιεβο

Μάιος 06, 2019 - 15:27
Αναρτήθηκε στο:

Τα συλλυπητήριά του για το χθεσινό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο εξέφρασε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Συγκεκριμένα, το tweet που αναρτήθηκε πριν λίγο στον λογαριασμό @GreeceMFA αναφέρει: "Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Scheremetyevo της Μόσχας. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην κυβέρνηση και στο λαό της Ρωσίας"