Ανατολική Μακεδονία & Θράκη - Τοπικά προϊόντα 

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη - Τοπικά προϊόντα 

Ιανουάριος 25, 2016 - 13:25
Αναρτήθηκε στο:

Εξαιρετική ποιότητα και μεγάλη ποικιλία είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα προϊόντα της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Τοπικά προϊόντα / Πηγή: Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Ελιές Θρούμπες & Ελαιόλαδο Θάσου
Στο μαγευτικό νησί της Θάσου, η φύση μάς προσφέρει τις αυθεντικές «θρούμπες» ελιές, με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, καθώς και ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που η φήμη του ξεπερνάει τα σύνορά της χώρας μας!

Ιφκάδια
Τα ιφκάδια (ή γιουφκάδες) είναι η θρακιώτικη, παραδοσιακή εκδοχή της ιταλικής παπαρδέλας και της ελληνικής χυλοπίτας. Απολαύστε τα σε πολλά και διαφορετικά πρωτότυπα πιάτα!

Τραχανάς
Είτε ξινός είτε γλυκός, ο ντόπιος τραχανάς, αυτό το τόσο αγαπημένο προϊόν της πατρίδας μας, αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά για διάφορες παραδοσιακές μα και πρωτότυπες συνταγές της περιοχής μας.

Ουμάτς
Το ουμάτς (ή αλλιώς τριφτάρια) είναι ένα χειροποίητο Θρακιώτικο ζυμαρικό και είναι ιδανικό για σούπα. Ό,τι πρέπει για το στομάχι!

Μέλι Θάσου
Ένα από τα πιο ξακουστά μέλια του τόπου μας είναι το πευκόμελο της Θάσου. Δοκιμάστε το, αποκτήστε το και χαρίστε το στους αγαπημένους σας, απ' όπου κι αν μας έρχεστε!

Αλλαντικά Δράμας
Κάποιοι ταξιδεύουν χιλιόμετρα για ν' αγοράσουν τα εξαιρετικά λουκάνικα και τα αλλαντικά που βρίσκει κανείς στην πόλη της Δράμας. Όχι μόνο αξίζει τον κόπο, αλλά είναι λόγος για τον καθένα να επιστρέφει πάντα στη γεύση που αγάπησε και συνεχίζει ν' αγαπά!

Κρασί Μαρώνειας
Γνωστός ως ένας από τους «δρόμους του κρασιού» και της οινογνωσίας, είναι εκείνος που περνά από την Κομοτηνή και τη Ροδόπη. Εδώ βρίσκει κανείς το κρασί που πρέπει να έπινε ο ίδιος ο Θεός Διόνυσος!

Τσίπουρο Ιάσμου
Ποιος είπε ότι το τσίπουρο δεν είναι διαδεδομένο και στα μέρη μας; Στον Ίασμο της Ροδόπης στη Θράκη παράγεται αυτό το τόσο ποιοτικό και «γλυκόπιοτο» τσιπουράκι!

Ξηροί καρποί, Ταχίνι & Καφές Κομοτηνής
Δεν είναι μόνο τα στραγάλια, αλλά και τ' αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φουντούκια και οι υπόλοιποι ξηροί καρποί για τους οποίους φημίζεται η πόλη της Κομοτηνής. Το εξαιρετικής ποιότητας ταχίνι (ολικής άλεσης ή απλό), αλλά και ο παραδοσιακός ελληνικός, ανατολίτικος καφές, ένα χαρμάνι αρωμάτων και πολιτισμών στο φλιτζάνι μας, είναι μερικά από τα πολύτιμα αγαθά που μπορεί κανείς να βρει στην πόλη.

Λουκάνικα Σουφλίου
Πόσο έχουν ταξιδέψει ετούτα τα λουκάνικα, όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο! Από το νομό Έβρου προέρχονται αυτά τα λουκάνικα με την τόσο έντονη γεύση και τα πλούσια αρώματα που αναδύονται με το που βρεθούν στη σχάρα ή στο φούρνο!

Περισσότερα: http://www.emtgreece.com/el/local-products