Απονομή παράσημου στον Έλληνα μαέστρο Θεόδωρο Κουρεντζή.

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Απονομή παράσημου στον Έλληνα μαέστρο Θεόδωρο Κουρεντζή.

Σεπτέμβριος 28, 2018 - 13:12
Αναρτήθηκε στο:

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 σε ειδική τελετή στην κατοικία του Πρέσβυ της Ελλάδας στη Ρωσία, κ. Ανδρέα Φρυγανά, πραγματοποιήθηκε η απονομή παράσημου του Ταξιάρχη
του Τάγματος του Φοίνικος στον Έλληνα μαέστρο Θεόδωρο Κουρεντζή.

Στην ομιλία του, ο Πρέσβυς της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Φρυγανάς, χαρακτήρισε τον κ. Κουρεντζή έναν από τους πιο σημαντικούς εν ζωή μαέστρους και επικαλέστηκε τον δάσκαλο του μαέστρου, Ilya Musin: «Είχα πολλούς άριστους φοιτητές, αλλά η ιδιοφυΐα μεταξύ αυτών ήταν μόνο μία, ο Θεόδωρος Κουρεντζής».

Αποδεχόμενος την τιμητική διάκριση ο κ. Κουρεντζής δήλωσε ότι «κάθε βραβείο είναι, φυσικά, ευχάριστο από τη μία πλευρά και ευθύνη από την άλλη. Ως εκ τούτου, αισθάνομαι λίγο άβολα. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι ακόμη και αν δεν υπήρχε κανένα βραβείο, θα κάναμε το ίδιο».

Η βράβευση του διεθνούς φήμης Έλληνα μουσικού έγινε με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Το κρατικό παράσημο της Ελληνικής
Δημοκρατίας απονέμεται σε Έλληνες πολίτες που διαπρέπουν στις τέχνες και στη λογοτεχνία, στην επιστήμη, στη δημόσια διαχείριση, στη ναυτιλία, στο εμπόριο, και στη βιομηχανία. Το Τάγμα του Φοίνικα απονέμεται σε πέντε τάξεις. Ο Θεόδωρος Κουρεντζής, παρακάμπτοντας το αξίωμα του Αργυρού Σταυρού και του Χρυσού Σταυρού, έλαβε αμέσως το αξίωμα του Ταξιάρχη. Πρόκειται για μια κατ’ εξαίρεση περίπτωση.