Αρβανιτάκη – Χαρούλης συνεπαίρνουν το ρωσικό κοινό

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Αρβανιτάκη – Χαρούλης συνεπαίρνουν το ρωσικό κοινό

Νοέμβριος 02, 2016 - 15:37
Αναρτήθηκε στο:

Μεγάλη συναυλία για το αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας διοργανώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού στη Μόσχα.

Με μια μοναδική για τη Μόσχα συναυλία ελληνικής μουσικής στο υπερσύγχρονο μουσικό θέατρο «Ρούσκαγια Πέσνια», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της θρυλικής μορφής του ρωσικού λαϊκού τραγουδιού Ναντιέζντα Μπάμπκινα, τιμήθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα, στις 31 Οκτωβρίου,  το αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας.

Μπροστά σε ένα ζεστό και ενθουσιώδες κοινό πολλών εκατοντάδων Ρώσων πολιτών και μεγάλο αριθμό ομογενών της Μόσχας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Χαρούλης, μαζί με μια ομάδα σπουδαίων μουσικών, έπαιξαν και τραγούδησαν παραδοσιακά και σύγχρονα ελληνικά τραγούδια. Μάλιστα απογείωσαν με το ντουέτο τους στο φινάλε το απαιτητικό ρωσικό κοινό που συμμετείχε όλο και πιο ενεργά σιγοτραγουδώντας τις ελληνικές μελωδίες, ενώ το ρωσικό θέατρο σχεδόν μετατράπηκε σε ελληνική μουσική σκηνή με τους νεώτερους να χορεύουν όρθιοι από τις θέσεις τους.

Με την ολοκλήρωση της συναυλίας δεκάδες θεατές, που σπάνια έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν ζωντανά σπουδαίους Έλληνες ερμηνευτές, ξεχύθηκαν στη σκηνή, τα καμαρίνια και το φουαγιέ του θεάτρου επιδιώκοντας να φωτογραφηθούν, να ευχαριστήσουν και να ζητήσουν αυτόγραφα από την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιάννη Χαρούλη.  Ανάμεσά τους και μια ομάδα Ρώσων κοσμοναυτών, που ακολουθούν, τα τελευταία χρόνια, πρόγραμμα φυσικής  αποκατάστασης στην Κρήτη μετά τις διαστημικές τους πτήσεις και οι οποίοι ήρθαν στη συναυλία με τις οικογένειες και συνεργάτες τους από το περίφημο «Ζβιόζντι Γκαραντόκ», την «Πολιτεία των Άστρων» του ρωσικού Κέντρου Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών στα περίχωρα της Μόσχας.

Στον χαιρετισμό της, που διαβάστηκε κατά την έναρξη της συναυλίας, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά χαρακτήρισε τη Ρωσία «στρατηγικό εταίρο», υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις προοπτικές ενδυνάμωσης των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας. Η συναυλία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίχθηκε από την Aegean Airlines και τον ρωσικό τουριστικό Όμιλο Tez Tour, καθώς και σημαντικά ρωσικά ΜΜΕ.