«Αθήνα καλεί Μόσχα»

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

«Αθήνα καλεί Μόσχα»

Ιανουάριος 24, 2017 - 12:25
Αναρτήθηκε στο:

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ για τη διαχρονική σχέση της Ελλάδας με τη Ρωσία προβάλλεται στην ΕΡΤ.

Πηγή: ΕΡΤ

Ένα οδοιπορικό στη διαχρονική σχέση της Ελλάδας με τη Ρωσία, αποτελεί η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αθήνα καλεί Μόσχα», που προβάλλεται από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, κάθε Κυριακή στις 19:00.

Με οδηγό την ηθοποιό Ταμίλα Κουλίεβα, η σειρά ταξιδεύει στο παρόν και το παρελθόν αυτής της σχέσης, μέσα από συναντήσεις με ανθρώπους «κρίκους» σε μια «ελληνορωσική αλυσίδα», που εκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στη σειρά ξετυλίγονται ιστορίες και φωτίζονται πρόσωπα, που σχετίζονται με την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, με το εμπόριο, με την ιστορική μνήμη και τη σχέση των δύο λαών, θεατή και αθέατη. Πρόσωπα, που το κάθε ένα ξεχωριστά παίζει κάποιο σημαντικό -μικρό ή μεγάλο- ρόλο, στη διατήρηση αυτής της βαθιάς σχέσης μέσα στο χρόνο.

Στο πρώτο επεισόδιο, με τίτλο  «Εθνικό Θέατρο – Θέατρο Βαχτάνγκοφ: Οιδίπους Τύραννος», η Ταμίλα Κουλίεβα, ταξιδεύοντας σε Επίδαυρο και Μόσχα, συνομιλεί με τους συντελεστές της παράστασης «Οιδίπους Τύραννος» που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2016 στο Φεστιβάλ Επιδαύρου. Επρόκειτο για μια σύμπραξη του Εθνικού Θεάτρου με το ιστορικό Θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας, με έναν μεικτό θίασο Ελλήνων και Ρώσων ηθοποιών. Μετά την Επίδαυρο, η παράσταση ταξίδεψε και στην Μόσχα, τον Νοέμβριο 2016, για την επέτειο των 95 χρόνων του θεάτρου Βαχτάνγκοφ.