Αύξηση 15% στις προκρατήσεις για Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Αύξηση 15% στις προκρατήσεις για Ελλάδα

Μάρτιος 13, 2019 - 10:28
Αναρτήθηκε στο:

Αύξηση 15% στις προκρατήσεις για την Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην μεγάλη τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ. Σύμφωνα με την κα Κουντουρά, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, το 2019 διατηρείται η περυσινή θετική δυναμική, όταν την Ελλάδα επισκέφθηκαν περίπου 1 εκατ. Ρώσοι τουρίστες. «Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα και έχει να επιδείξει ατέλειωτο αριθμό επιλογών όσο αφορά στον ποιοτικό τουρισμό. Και είναι μια χώρα που πρέπει να επισκεφθείς πολλές φορές για να τη γνωρίσεις καλύτερα. Γι αυτό οι Ρώσοι έρχονται ξανά και ξανά», ανέφερε η κα Κουντουρά.

«Η Ρωσία είναι μια πολύ σημαντική αγορά για εμάς και αυτό αποδεικνύεται από τη συμμετοχή μας στην Έκθεση και την παρουσία του ελληνικού περιπτέρου και φέτος. Οι χώρες μας συνδέονται με σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Άλα Μανίλοβα (σ.σ. υφυπουργό πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας) για την πρωτοβουλία το 2017 να εορταστεί το αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας, που έκλεισε με σημαντικά αποτελέσματα. Διοργανώσαμε περισσότερες από 30 εκδηλώσεις και στις δύο χώρες, που ήσαν αφιερωμένες στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές των χωρών μας», είπε η κα Κουντουρά.

Σύμφωνα με την υπουργό, το αφιερωματικό έτος άνοιξε μια νέα εποχή στη συνεργασία των δύο χωρών με την υπογραφή νέων συμφωνιών μεταξύ της ρωσικής και της ελληνικής περιφέρειας, με τη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων στον τομέα του θρησκευτικού και του ιατρικού τουρισμού, που απευθύνονται στους Ρώσους τουρίστες, κτλ. «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι Ρώσοι τουρίστες προτιμούν την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς τους για διακοπές. Και μας αναφέρουν συχνά ότι στην Ελλάδα νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Μέσα στο 2018 υποδεχθήκαμε ένα περίπου εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες. Για εμάς αυτός ο αριθμός είναι πολύ σημαντικός, επειδή η προηγούμενη χρονιά δεν ήταν εύκολη», σημείωσε η Έλενα Κουντουρά.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι Ρώσοι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα είναι κυρίως τουρίστες υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου. «Η Ελλάδα για να ικανοποιήσει τέτοιους τουρίστες συνεχώς διευρύνει τη γκάμα των προσφορών της σε διάφορους τύπους τουριστικών πακέτων – του πολυτελούς τουρισμού, του τουρισμού με γιότ και άλλους. Έτσι ώστε η χώρα να καταστεί ανταγωνιστική για όλες τις τουριστικές επιλογές. Ειδικότερα ο αριθμός των θέσεων σε ξενοδοχεία 4-5 αστέρων έχει αυξηθεί κατά 55 χιλιάδες», δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού.