Αύξηση της τουριστικής κίνησης από Ρωσία δείχνουν τα πρώτα φετινά στοιχεία

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Αύξηση της τουριστικής κίνησης από Ρωσία δείχνουν τα πρώτα φετινά στοιχεία

Μάρτιος 15, 2017 - 17:27
Αναρτήθηκε στο:

Σε ετοιμότητα οι ελληνικές Αρχές στη Ρωσία για να αντεπεξέλθουν στην προβλεπόμενη αύξηση της ζήτησης για τουριστικές θεωρήσεις

Άνοδο της τουριστικής κίνησης από Ρωσία, παρά το άνοιγμα εκ νέου της τουρκικής αγοράς για τους Ρώσους τουρίστες, αναμένουν για φέτος οι παράγοντες του ελληνικού τουρισμού, με τις ελληνικές Αρχές να είναι σε ετοιμότητα ώστε να αντεπεξέλθουν στην προβλεπόμενη αυξημένη ζήτηση τουριστικών θεωρήσεων, όπως ανέφεραν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ΜΙΤΤ 2017, ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ, Πολύκαρπος Ευσταθίου, και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Μόσχα, Ελένη Βακάλη.

«Η περσινή χρονιά τελείωσε με πολύ καλά αποτελέσματα για την ελληνική αγορά. Η χώρα μας υποδέχθηκε πάνω απο 850 χιλιάδες ρώσους τουρίστες και το πιο σημαντικό είναι ότι επεκτάθηκε η τουριστική σεζόν, καθώς ρώσοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα μέχρι και τον Νοέμβριο», δήλωσε ο κ. Ευσταθίου συμπληρώνοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ και την αύξηση των αιτήσεων για βίζες, το θετικό ρεύμα συνεχίζεται και φέτος. Στο πλαίσιο αυτής της δυναμικής, αντιπροσωπεία του Υπουργείου Τουρισμού με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργο Τζιάλλα, θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 22-23 Μαρτίου για να πραγματοποιήσει συνομιλίες αναφορικά με τις δράσεις στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας, που ξεκινά τον Οκτώβριο του  2017 και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2018.

«Διαπιστώνουμε ότι οι ρώσοι επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από πλευράς μας θα λαβουμε όλα τα μέτρα ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για την έναρξη της υψηλής τουριστικης περιόδου», δήλωσε η κα Βακάλη, σημειώνοντας ότι για το 2017 θα συνεχιστεί η πολιτική για την χορήγηση θεωρήσεων μακράς διάρκειας και πολλαπλών εισόδων σε ρώσους τουρίστες, για να διευκολυνθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Στην αύξηση της τουριστικής κίνησης θα συμβάλει φέτος η καθιέρωση νέων πτήσεων, όπως η σύνδεση της Καβάλας με Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, που πρόκειται να εξυπηρετήσει την περιοχή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Χαλκιδική, ενώ στις προτεραιότητες της πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, ειδικά για τη φετινή χρονιά, περιλαμβάνονται ο προσκυνηματικός, αθλητικός, εκπαιδευτικός και γαστρονομικός τουρισμός. «Άμεση προτεραιότητα είναι να εκδοθεί οδηγός, έντυπος και ηλεκτρονικός, με πληροφορίες για προσκυνηματικό τουρισμό. Θα εκδοθεί πριν από την έναρξη του Έτους Τουρισμού», ανέφερε ο κ. Ευσταθίου.

Αυτή τη στιγμή, λειτουργούν 25 κέντρα θεωρήσεων σε κομβικές πόλεις της Ρωσίας για την εξυπηρέτηση των τουριστικών επισκεπτών από όλη την ρωσική επικράτεια, ενώ παράλληλα λειτουργεί και η λεγόμενη κινητή βιομετρία που διευκολύνει πάρα πολύ τους ρώσους πολίτες. «Στην περίπτωση που υπάρξει έντονο ενδιαφέρον απο πόλεις η περιοχές της Ρωσίας όπου δεν υπάρχει κέντρο θεωρήσεων, οι ελληνικές Αρχές θα ζητήσουν από τον εξωτερικό τους πάροχο να ανοίξουν και εκεί κέντρα, όπως έγινε και πέρυσι», σημείωσε η κα Βακάλη, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με ενίσχυση του προσωπικού και αναβάθμιση του λογισμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής του Γενικού Προξενείου, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά κατά τη φετινή τουριστική περίοδο.