Διακοπές «ζωγραφιά» για 4 οικογένειες από τη Ρωσία

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Διακοπές «ζωγραφιά» για 4 οικογένειες από τη Ρωσία

Ιούνιος 25, 2018 - 14:57
Αναρτήθηκε στο:

«Βυθιστήκαμε σε έναν κόσμο όπου η θάλασσα είναι πεντακάθαρη, η φύση είναι ασυνήθιστα διαφορετική και οι άνθρωποι γύρω είναι απίστευτα ευγενικοί και πνευματικά πλούσιοι». Κάπως έτσι μας περιέγραψαν τις εμπειρίες τους από την Ελλάδα οι τέσσερις μαθητές από τη Ρωσία που νίκησαν στον ελληνικό διαγωνισμό ζωγραφικής "Ταξίδι στην Ελλάδα" και κέρδισαν ένα πραγματικό ταξίδι στη Χαλκιδική για μία εβδομάδα μαζί με τις οικογένειές τους. Την προηγούμενη εβδομάδα, λίγο αφότου γύρισαν από τις διακοπές τους, τους τηλεφωνήσαμε για να μάθουμε πώς πέρασαν.

«Μας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο και στο ξενοδοχείο σαν συγγενείς. Η εξυπηρέτηση και η άνεση στο αεροσκάφος της Ellinair ήταν θαυμάσια. Ερωτευτήκαμε αυτή τη χώρα που είναι γεμάτη από μύθους και θρύλους, ερωτευτήκαμε την ιστορία της, τη δύναμη της, το Αιγαίο, την καθημερινότητα του ελληνικού λαού, την πανέμορφη και καθαρή φύση και τις παραλίες, την όμορφη και ταυτόχρονα δύσκολη ελληνική γλώσσα, ακόμα και το πώς αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός τη ζωή», μας αφηγήθηκε η οικογένεια Χλίμποφ. Ο μικρός Ντμίτρι είχε κερδίσει την πρώτη θέση στην ηλικιακή κατηγορία 6-7 με το έργο του «Δύση στη Σαντορίνη».

Οι οικογένειες φιλοξενήθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά ξενοδοχεία στο Πευκοχώρι Κασσάνδρας , στα Ψακούδια Σιθωνίας, στην Τρυπητή Ουρανούπολης και στο Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας. Δύο οικογένειες είχαν ξαναπάει στην Ελλάδα, αλλά για τις δύο άλλες αυτή ήταν η πρώτη φορά. «Ήταν θαυμάσιο που ήμασταν δίπλα στο Άγιον Όρος, πήραμε ενέργεια και πνευματική ηρεμία», μας είπε η οικογένεια Σερεμπριακόφ. Πλέον, όπως μας εκμυστηρεύθηκαν οι οικογένειες, μελετούν και διαβάζουν για τους μύθους και τους θρύλους της Αρχαίας Ελλάδας, και κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας, έχοντας βάλει στόχο να επισκεφθούν πάλι την χώρα μας το συντομότερο.

Ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής «Ταξίδι στην Ελλάδα» διοργανώθηκε από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Μόσχας για τα παιδιά όλης της Ρωσίας και της ρωσικής διασποράς και συγκέντρωσε περισσότερες από 1.100 συμμετοχές. Το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού ήταν ένα ταξίδι στη Χαλκιδική για τους τέσσερις νικητές και τις οικογένειές τους την περίοδο 4-11 Ιουνίου με την ευγενική υποστήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και της Ellinair.