Δίτομο εγχειρίδιο της ελληνικής γλώσσας κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Ρωσία

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Δίτομο εγχειρίδιο της ελληνικής γλώσσας κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Ρωσία

Φεβρουάριος 25, 2018 - 00:00
Αναρτήθηκε στο:

Ένα νέο εγχειρίδιο της ελληνικής γλώσσας, σε δύο τόμους, κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Ρωσία. Το βιβλίο είναι προϊόν συνεργασίας της ομάδας διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού του Τμήματος Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ, μεταξύ των οποίων είναι και ο επισκέπτης καθηγητής ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας Διονύσης Μαρούλης, ο οποίος ανέλαβε την επιστημονική επιμέλεια της έκδοσης.
 
Της συγγραφικής ομάδας ηγήθηκε ο φιλόλογος Αλεξέι Γκρίσιν, Πρόεδρος της Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών της Ρωσίας και επισκέπτης καθηγητής του Τμήματος, ο οποίος κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών εξέδωσε δύο εγχειρίδια εκμάθησης της νεοελληνικής γλώσσας για ρωσόφωνους. Μέσω του νέου εγχειριδίου ο Ρώσος διδασκόμενος έχει τη δυνατότητα να «χτίσει» τη δική του ελληνική γλώσσα με βάση τη ρωσική, παραμένοντας την ίδια στιγμή εντός του αυστηρού γραμματικού και συντακτικού πλαισίου της επίσημης γλώσσας. Στη σύνταξη του βιβλίου συνέβαλε και η νέα γενιά επιστημόνων, εκπροσωπούμενη από την Ελιζαβέτα Ονούφριεβα, απόφοιτη του Τμήματος.
 
Της έκδοσης του βιβλίου προηγήθηκαν σχετικές έρευνες και μελέτες, οι οποίες υποστηρίχτηκαν από την Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών της Ρωσίας.  
 
«Από την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι τα ελληνικά είναι ιδιαίτερα αγαπητή γλώσσα στη Ρωσία για αρκετούς λόγους, όπως είναι οι ιστορικοί δεσμοί των δύο χωρών, τουριστικοί και επαγγελματικοί λόγοι» ανέφερε κ. Μαρούλης, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια ζει στη Μόσχα διδάσκοντας στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, Λομονόσοφ, καθώς και στο Τμήμα Ελληνικών του Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων Μόσχας.