Εκατοντάδες Ρώσοι μαθητές και γονείς σε έκθεση αφιερωμένη στη βυζαντινή και σύγχρονη Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Εκατοντάδες Ρώσοι μαθητές και γονείς σε έκθεση αφιερωμένη στη βυζαντινή και σύγχρονη Ελλάδα

Οκτώβριος 12, 2017 - 13:59
Αναρτήθηκε στο:

Σχεδόν 1.500 άτομα επισκέφτηκαν το περίπτερο της Φιλολογικής Σχολής στο κτίριο Σουβάλοφσκι του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας για να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα της βυζαντινής και σύγχρονης εποχής, στο πλαίσιο του πανρωσικού Φεστιβάλ Επιστημών, που διοργανώθηκε στους χώρους του πανεπιστημίου στις 6 – 8 Οκτωβρίου 2017. 

Από τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την ανάδειξη του βυζαντινού και σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού ξεχώρισε ο διαγωνισμός «Πόσο γνωρίζετε την Ελλάδα της βυζαντινής και σύγχρονης εποχής;» με περίπου 600 συμμετοχές. Επισκέπτες όλων των ηλικιών εκλήθησαν να απαντήσουν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό και στους νικητές απονεμήθηκαν αναμνηστικά βραβεία και δώρα χορηγία του Γραφείου ΕΟΤ και φιλελλήνων της Μόσχας.

Παράλληλα, στο περίπτερο παρουσιάστηκε τμήμα της έκθεσης «Ο ελληνικός πολιτισμός του λόγου. 3500 χρόνια ιστορίας της ελληνικής γλώσσας», αφιερωμένο στην ιστορία της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού μέσα στους αιώνες. Η έκθεση, που είναι ανοικτή για το κοινό, διοργανώνεται από την Έδρα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας και το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών και βρίσκεται στο χώρο της Επιστημονικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου (1ο κτίριο ανθρωπιστικών σπουδών).