Έκθεση φωτογραφιών του Διεθνούς διαγωνισμού φωτορεπορτάζ Andrei Stenin στην Αθήνα

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Έκθεση φωτογραφιών του Διεθνούς διαγωνισμού φωτορεπορτάζ Andrei Stenin στην Αθήνα

Αναρτήθηκε στο:
Πέμπτη, 26 Οκτώβριος 2017 - 7:00μμ έως Πέμπτη, 2 Νοέμβριος 2017 - 6:00μμ

Στις 26 Οκτωβρίου 2017 εγκαινιάζεται στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο (ΡΠΕΚ) στην Αθήνα έκθεση των βραβευμένων φωτογραφιών του Διεθνούς Διαγωνισμού Andrei Stenin. Μεταξύ των βραβευμένων φωτογραφιών του διαγωνισμού στην έκθεση θα παρουσιαστούν και φωτογραφίες της Ελληνίδας φωτογράφου Άννας Παντελιά, μία από τις οποίες - η φωτογραφία ενός προσφυγόπουλου στην Ιδομένη - έλαβε και το ειδικό βραβείο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στην κατηγορία «Ανθρωπιστική φωτογραφία».

Ο διαγωνισμός φωτορεπορτάζ Andrei Stenin είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός φωτορεπορτάζ στη Ρωσία και διοργανώνεται από τον ρωσικό επικοινωνιακό οργανισμό Rossiya Segodnya, υπό την αιγίδα του της Επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στόχος του είναι η υποστήριξη νέων φωτογράφων και να προσελκύσει την προσοχή του κοινού στις προκλήσεις του σύγχρονου φωτορεπορτάζ.

Φέτος, στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 5000 φωτογραφίες νέων φωτογράφων από 76 χώρες του κόσμου. Ειδική κριτική επιτροπή επέλεξε τα καλύτερα έργα, βάσει 4 κατηγοριών: «Κύριες ειδήσεις», «Ο πλανήτης μου», «Αθλητισμός», και «Πορτρέτο. Ήρωας του καιρού μας».
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα (οδ. Τζαβέλλα 7, Χαλάνδρι) με ελεύθερη είσοδο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2017 και θα είναι ανοικτή Δευτέρα-Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 18:00.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ιστοσελίδα: https://rcnk.gr/gr/
Τηλ.: 210 677 8389

Τοποθεσία: 
οδ. Τζαβέλλα 7, Χαλάνδρι
Ετικέτες: