Έκθεση: Τα μυστικά του Μηχανισμού των Αντικυθήρων 

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Έκθεση: Τα μυστικά του Μηχανισμού των Αντικυθήρων 

Αναρτήθηκε στο:
Πέμπτη, 8 Σεπτέμβριος 2016 έως Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016

Μηχανισμός Αντικυθήρων / Ξ. Μουσάς

Έκθεση αφιερωμένη στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες  και μυστηριώδεις ανακαλύψεις στην ιστορία της αρχαιολογίας, εγκαινιάζεται στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο κτίριο του Κρατικού Μουσείου Αρχιτεκτονικής  Στσούσεφ στην Μόσχα. Η έκθεση, την οποία επιμελείται ο αστροφυσικός, Ξενοφών Μουσάς, καθηγητής  στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της διεθνούς ομάδας μελέτης του μηχανισμού, αποτελεί μέρος των δράσεων που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του Έτους 2016 Η Ελλάδα στην Ρωσία.

Πρόκειται για μια επικαιροποιημένη, με βάση τα νεώτερα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα, έκθεση κεντρικό αντικείμενο της οποίας είναι ένα πιστό αντίγραφο του μηχανισμού από ορείχαλκο σε φυσικό μέγεθος (32 x 12 x 20 cm), τα πρωτότυπα κομμάτια του οποίου φυλάσσονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.

Εκτός από το αντίγραφο του μηχανισμού, η έκθεση θα περιλαμβάνει διαδραστικά μοντέλα σε υπολογιστές, τρισδιάστατες εικόνες και βίντεο μέσα από τα οποία θα καταδεικνύεται ο τρόπος λειτουργίας του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και η ιστορία της μελέτης του.

Τοποθεσία: 
Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής Στσούσεφ, Μόσχα
Ετικέτες: