Έλληνες δημιουργοί ψηφιακών παιχνιδιών σε ρωσικό συνέδριο στην Πράγα

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Έλληνες δημιουργοί ψηφιακών παιχνιδιών σε ρωσικό συνέδριο στην Πράγα

Φεβρουάριος 16, 2018 - 14:38
Αναρτήθηκε στο:

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Έλληνες δημιουργοί ψηφιακών παιχνιδιών και εφαρμογών έλαβαν μέρος στο συνέδριο White Nights Conference της Πράγας με σημαντική επιτυχία. Έξι ομάδες, οι Pixel Reign, Tamasenco, Another Circus Design Agency, Infosuccess3d, Cymban και ThEmma παρουσίασαν τις δημιουργίες τους σε ξένους συναδέλφους τους, εκδότες παιχνιδιών, διαφημιστές, εκπροσώπους του Τύπου και ειδικούς στον χώρο του ψηφιακού παιχνιδιού, αποκομίζοντας τόσο τα θετικά σχόλια του κοινού όσο και σημαντική εμπειρία γύρω από τη συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια νέας τεχνολογίας υψηλών προδιαγραφών.

Η ελληνική αποστολή πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η οποία ενθαρρύνει την ελληνική δημιουργία στο χώρο του ψηφιακού παιχνιδιού τόσο με τη διοργάνωση παρόμοιων αποστολών στο εξωτερικό όσο και με την καθιέρωση του Athens Games Festival, του ελληνικού φεστιβάλ για ψηφιακά παιχνίδια που ξεκίνησε για πρώτη φορά πέρυσι, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, και φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Οκτωβρίου, περιλαμβάνοντας εκθέσεις παιχνιδιών, ενδιαφέρουσες ομιλίες ξένων και ελλήνων ειδικών στον χώρο του digital gaming και διαγωνισμούς, ενώ η φετινή διοργάνωση πρόκειται να εμπλουτιστεί με υβριδικά και επιτραπέζια παιχνίδια. Στόχος του φεστιβάλ είναι η συνεργασία των Ελλήνων εκπροσώπων του κλάδου με υψηλών προδιαγραφών ξένες διοργανώσεις, όπως το White Nights Conference και το συνέδριο Nordic Game, και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελλήνων δημιουργών.

Επόμενη συνάντηση των ελληνικών ομάδων στην Αγία Πετρούπολη για το επόμενο White Nights Conference στα τέλη Ιουνίου. Καλή αντάμωση!