Ελληνίδα φωτορεπόρτερ στους νικητές του φωτογραφικού διαγωνισμού Andrei Stenin

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Ελληνίδα φωτορεπόρτερ στους νικητές του φωτογραφικού διαγωνισμού Andrei Stenin

Σεπτέμβριος 08, 2017 - 14:39
Αναρτήθηκε στο:

Η νεαρή φωτορεπόρτερ Άννα Παντελιά, με μία συγκινητική φωτογραφία από την Ειδομένη κέρδισε το ειδικό βραβείο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας Andrei Stenin, που διοργάνωσε ο ρωσικός επικοινωνιακός οργανισμός Rossiya Segodnya.

Η φωτογραφία, που ανήκει στη σειρά European Dream της βραβευμένης φωτορεπόρτερ, απεικονίζει ένα μωρό μεταναστών μέσα σε ένα χαρτοκούτι, επιλέχθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό ως η καλύτερη ανάμεσα σε 5.000 έργα από 76 χώρες.

«Η κατάσταση στην Ειδομένη ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Γυναίκες και παιδιά ζούσαν μέσα στη λάσπη επί ημέρες. Καθώς περπατούσα στον καταυλισμό μου έκανε νόημα ένας άνδρας να δω κάτι. Όταν πήγα κοντά, είδα το μωράκι μέσα στο κουτί με το μπιμπερό του και λιγοστά παιχνίδια. Ήταν πραγματικά μία συγκινητική εμπειρία», θυμάται η κα Παντελιά.

Ο διεθνής διαγωνισμός πραγματοποιείται στη μνήμη του Andrey Alexeyevich Stenin, Ρώσου φωτορεπόρτερ που σκοτώθηκε το 2014 κατά την κάλυψη των γεγονότων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο διαγωνισμός έχει στόχο να στηρίξει νέους φωτορεπόρτερ προσελκύοντας ταυτόχρονα την προσοχή του κοινού στις σύγχρονες προκλήσεις του φωτορεπορτάζ.

«Έχω την εντύπωση ότι θα υπάρξουν και άλλα θύματα δημοσιογράφοι ή φωτογράφοι, καθώς καθημερινά ρισκάρουν τη ζωή τους σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Ελπίζω κάποτε να βελτιωθεί η κατάσταση και να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να εργαζόμαστε με μεγαλύτερη ασφάλεια», είπε η κα Παντελιά, που ελπίζει στο προσεχές μέλλον να βρεθεί στη Μέση Ανατολή.

«Γενικά δεν έχει τύχει να φοβηθώ εν ώρα εργασίας και θα ήθελα να δουλέψω και σε χώρες της Μέσης Ανατολής όπως η Συρία, Το Ιράκ κλπ. Οι καταστάσεις μπορεί να σε κάνουν να φοβηθείς αλλά δεν μπορείς μια ζωή να μείνεις στο σπίτι σου και να μην τολμήσεις να προχωρήσεις παραπέρα. Κάποιος πρέπει να κάνει αυτή τη δουλειά», σχολίασε με χαμόγελο.