Ελληνική και Κυπριακή αντιπροσωπεία στη Βόρεια Οσετία

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Ελληνική και Κυπριακή αντιπροσωπεία στη Βόρεια Οσετία

Ιούνιος 25, 2019 - 11:02
Αναρτήθηκε στο:

Αντιπροσωπείες της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Βόρεια Οσετία για να συμμετάσχουν στη διεθνή διάσκεψη «Ανάπτυξη της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Καυκάσου, Ελλάδας και Κύπρου», η οποία πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών του ελληνικού πολιτισμού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, οι αντιπροσωπείες συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της Βόρειας Οσετίας-Αλανίας Vyacheslav Bitarov. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός της Βόρειας Οσετίας-Αλανίας για θέματα Εθνικών Σχέσεων Aslan Tsutsiev, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Βόρειας Οσετίας-Αλανίας Zurab Dzoblayev, ο γενικός διευθυντής της «Υπηρεσίας Ανάπτυξης της Βόρειας Οσετίας-Αλανίας» Alexander Pliev, ο προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας Αθανάσιος Καραπέτσας, η Διευθύντρια του Τομέα Ευρώπης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Εύα Παπαδάτου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Νοβοροσίσκ Στυλιανός Γαβριήλ, ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κύπρου στο Κρασνοντάρ, Ηλίας Μαυροκέφαλος, η επίτιμη καλλιτέχνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ξένια Γεωργιάδη, και άλλοι.

Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, ο Vyacheslav Bitarov σημείωσε ότι οι ισχυροί δεσμοί του ελληνικού πολιτισμού με την Βόρεια Οσετία-Αλανία υπάρχουν από την αρχαιότητα. «Η δημοκρατία μας, που αποτελείται από πολλά έθνη, αποτελεί και σήμερα σπίτι για μεγάλο αριθμό Ελλήνων», σημείωσε ο κ. Bitarov.

«Η Βόρεια Οσετία γίνεται μια πλατφόρμα διαλόγου για την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας, γεγονός που έχει για εμάς μεγάλη σημασία. Και η διεξαγωγή εδώ της Διεθνούς Διάσκεψης «Ανάπτυξη της Εμπορικής και Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ Καυκάσου, Ελλάδας και Κύπρου» το επιβεβαιώνει αυτό. Υπάρχουν πολλά σημεία πιθανής συνεργασίας. Για παράδειγμα, σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η ιατρική, η παραγωγή δομικών υλικών. Προτεραιότητα των εργασιών μας παραμένει πάντοτε η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Είμαι βέβαιος ότι η συζήτηση επίκαιρων θεμάτων θα συμβάλει στον εντοπισμό και από τις δύο πλευρές νέων ευκαιριών ανάπτυξης και θα συμβάλει στην ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών, την αύξηση του εμπορίου», τόνισε ο Vyacheslav Bitarov.

Ο προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αθανάσιος Καραπέτσας, ευχαρίστησε τον κ. Bitarov για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε την προθυμία του να παρέχει την απαραίτητη στήριξη για τη καθιέρωση εμπορικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Οσετία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν ενδεχόμενη υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στη Βόρεια Οσετία.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε οικονομικό φόρουμ που διοργανώθηκε από τον Ελληνικό σύνδεσμο Ελλήνων του Βλαντικαυκάς "Προμηθεύς", που συνδυάστηκε με εκθεσιακή εκδήλωση και Β2Β συναντήσεις.