Ελληνική παρουσία με τέσσερις ταινίες στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας.

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Ελληνική παρουσία με τέσσερις ταινίες στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας.

Ιούνιος 29, 2017 - 17:19
Αναρτήθηκε στο:

Με την προβολή της ταινίας ο «Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου ολοκληρώνεται σήμερα, 29 Ιουνίου, το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας, στο οποίο έλαβαν μέρος συνολικά περισσότερες από 300 ταινίες από 55 χώρες. Πέρα από την βραβευμένη ελληνική ταινία, άλλες 3 ελληνικές παραγωγές και συμπαραγωγές συμμετείχαν στο φεστιβάλ, ο «Έτερος Εγώ», του Σωτήρη Τσαφούλια, το «Park» της Σοφίας Εξάρχου και η ελληνοβουλγαρική συμπαραγωγή Glory (Slava) με σκηνοθέτη την Κριστίνα Γκρόζεβα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας, το σημαντικότερο γεγονός του σύγχρονου ρωσικού κινηματογράφου, είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, το παλαιότερο στον κόσμο. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1935 με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον Σεργκέι Άιζενστάιν, αλλά καθιερώθηκε το 1959, με διακεκριμένες συμμετοχές σκηνοθετών, όπως του Φεντερίκο Φελίνι, του Βαλέριο Τσουρλίνι και του Κανέτο Σίντο και παρουσίες διάσημων καλλιτεχνών όπως της Σοφία Λορέν, της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, του Πήτερ Φιντς, του Ρίτσαρντ Μπάρτον, της Σιμόν Σινιορέ, του Ιβ Μοντάν κ.α.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν οι νικητές του Χρυσού Αγίου Γεωργίου για την καλύτερη ταινία αλλά και τα υπόλοιπα βραβεία του Φεστιβάλ. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι φέτος ο Ρεζά Μιρκαρίμι, ενώ συμμετέχουν επίσης σε αυτή οι Ορνέλα Μούτι, Γιορν Γιόχαν Ντόνερ, Άλμπερτ Σέρα, Αλεξάντερ Ανταμπασιάν και Μπριγκίτα Μανθέι. Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής υπήρξε και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος.