Ελληνική βραδιά στη Μόσχα με «τιμώμενη καλεσμένη» την ελληνική γλώσσα

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Ελληνική βραδιά στη Μόσχα με «τιμώμενη καλεσμένη» την ελληνική γλώσσα

Μάιος 20, 2019 - 20:17
Αναρτήθηκε στο:

Ο ελληνικός πολιτισμός ένωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Έλληνες που διαμένουν στη Μόσχα και Ρώσους φοιτητές της ελληνικής γλώσσας στην καθιερωμένη, πλέον, ελληνική βραδιά στην προξενική κατοικία, που διοργανώθηκε την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019.

Οι φοιτητές, που σπουδάζουν στα δύο κορυφαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Μόσχας, παρουσίασαν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που περιλάμβανε απαγγελία ποίησης, θεατρικά δρώμενα, χορό και τραγούδι. Παράλληλα, φέτος, πέραν των φοιτητών, δικό τους πρόγραμμα- που περιλάμβανε από απαγγελίες ποιημάτων έως ρεσιτάλ βιολιού- είχαν ετοιμάσει και οι μαθητές τμημάτων ελληνικής γλώσσας σε συνεργασία με τους αποσπασμένους από την Ελλάδα δασκάλους τους.

«Νιώθω σαν Έλληνας διπλωμάτης που υπηρετεί στη Μόσχα πολύ μεγάλη τιμή βλέποντας ότι υπάρχουν τόσο αξιόλογοι φοιτητές και μαθητές που μαθαίνουν ελληνικά, και μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο», επεσήμανε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος, Ελένη Βακάλη, που φιλοξένησε την εκδήλωση, ευχόμενη καλή σταδιοδρομία στους φοιτητές και επιτυχία στις εξετάσεις τους.

Η νέα Πρέσβυς της Ελλάδος στη Μόσχα, Τασία Αθανασίου, χαρακτήρισε τους μαθητές και φοιτητές που συμμετείχαν στη βραδιά ως έναν «συνδετικό κρίκο» ανάμεσα στις δύο χώρες που «θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να μεγαλώνει και θα φέρνει τις δύο χώρες πάντα πιο κοντά». «Μιλώντας εξ ονόματος της Πρεσβείας θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι στόχος μου είναι να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε μαζί. Σας θέλουμε κοντά μας, με τις ιδέες σας, με τις πρωτοβουλίες σας, σας θέλουμε παρόντες σε εκδηλώσεις και να μας προτείνετε εκδηλώσεις, θέλω να κάνουμε πράγματα μαζί», πρόσθεσε η κα Αθανασίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας, το Γραφείο ΕΟΤ και υπάλληλοι της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μόσχα.