Ενισχύεται η διαπεριφερειακή συνεργασία Ελλάδας- Ρωσίας

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Ενισχύεται η διαπεριφερειακή συνεργασία Ελλάδας- Ρωσίας

Ιανουάριος 29, 2016 - 13:23
Αναρτήθηκε στο:

Την ενίσχυση της διαπεριφερειακής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας συζήτησαν στη Μόσχα ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιώργος Τσίπρας με τον Υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Διαπεριφερειακής Συνεργασίας, κ. Alexander Tsybulskiy.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε οι δύο πλευρές να προχωρήσουν άμεσα στον ορισμό σχετικής ομάδας εργασίας, που θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνάντηση εντός του επομένου διμήνου. Να σημειωθεί ότι το ζήτημα της διαπεριφερειακής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας έχει λάβει ιδιαίτερη δυναμική μετά την 9η Σύνοδο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής, Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον περασμένο Νοέμβριο.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Sputnik Express και το δημοσιογράφο Δημήτρη Λιάτσο, σημείωσε ότι υπάρχουν δυνατότητες επέκτασης της βιομηχανίας του νήματος, δέρματος, και πιο συγκεκριμένα υποδημάτων, και  ένδυσης στη ρωσική αγορά. Επισήμανε, δε ότι σε συνάντηση που έγινε πρόσφατα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με εκπροσώπους του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, εξετάστηκαν σε βάθος οι προοπτικές ευρύτερης δραστηριοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων στη ρωσική αγορά.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα όπως η δυνατότητα συμμετοχής ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνείς εκθέσεις στη Ρωσία, η διοργάνωση, μέσω των δομών του Υπουργείου Εξωτερικών, επιχειρηματικών επισκέψεων/συναντήσεων με ρωσικές επιχειρήσεις και φορείς, καθώς και η οργάνωση ad hoc συναντήσεων με ομόλογους φορείς της ρωσικής αγοράς.