Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Νοέμβριος 24, 2017 - 13:48
Αναρτήθηκε στο:

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανοιχτής Καινοτομίας, Επιστήμης και Πολιτισμού (European Center for Open Innovation, Science and Culture)  διοργανώνει το Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά (Annual World Cultural Heritage Youth Symposium).

Το Συμπόσιο τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, στο διάστημα 19 Απριλίου – 23 Απριλίου 2018. Επίσημη γλώσσα θα είναι η Αγγλική.
 
Στο Συμπόσιο μπορούν να πάρουν μέρος:
-σχολεία που ανήκουν στο παγκόσμιο Δίκτυο ASPnet UNESCO
-σχολεία που ανήκουν στο παγκόσμιο δίκτυο του I.B.O. (International Baccalaureate Organization)
-Πανεπιστήμια και  εκπαιδευτικοί-πολιτιστικοί οργανισμοί και σύνδεσμοι από ολόκληρο τον κόσμο.

Στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει μαθητές και σπουδαστές από όλον τον κόσμο σε επαφή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, να τους βοηθήσει να κατανοήσουν διαφορετικούς πολιτισμούς και να τους προσφέρει μία πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού της χώρας τους.

Πριν τη λήξη του Συμποσίου οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν ψήφισμα για τη διατήρηση της Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς, το οποίο θα μεταβιβαστεί στην UNESCO στις 21 Μαΐου, ημέρα που έχει θεσπιστεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτιστική Ποικιλομορφία για το Διάλογο και την Ανάπτυξη (World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development).

Όλες οι πληροφορίες για το Συμπόσιο έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα www.olympiayouthsymposium.com