Το ‘Ετος 2016 – εξαιρετική ευκαιρία για την εμβάθυνση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Το ‘Ετος 2016 – εξαιρετική ευκαιρία για την εμβάθυνση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων

Ιανουάριος 14, 2016 - 11:37
Αναρτήθηκε στο:

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κα Όλγα Γεροβασίλη μιλά για την συμβολή του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας στην προώθηση των σχέσεων των δύο χωρών σε πολλαπλούς τομείς δραστηριότητας.

'Ολγα Γεροβασίλη, Κυβερνητική Εκπρόσωπος

Οι λαοί της Ελλάδας και της Ρωσίας συνδέονται με σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς που έχουν εδραιωθεί στο βάθος της ιστορίας, δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της προς το νέο κοινό ειδησεογραφικό κόμβο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του ρωσικού πρακτορείου SPUTNIK. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι, σε συνέχεια του 2015 που ήταν χρονιά σύσφιξης και πολυεπίπεδης αναβάθμισης των ελληνο–ρωσικών σχέσεων, το 2016, αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας, θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών σε τομείς όπως η πολιτική, η οικονομία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η τέχνη, η επιστήμη, η έρευνα και η τεχνολογία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το SPUTNIK, θα συμβάλει στην αμφίδρομη ενημέρωση και στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο λαών. «Με ισχυρή και δεδομένη τη βούληση των δύο κυβερνήσεων να αξιοποιήσουν το αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας μακροπρόθεσμα και με πολλαπλασιαστικά οφέλη και για τους δύο λαούς, η λειτουργία του ειδησεογραφικού κόμβου www.greece-russia2016.gr αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία που πραγματώνεται σε μια σημαντική πολιτική συγκυρία», σημείωσε η κα Γεροβασίλη.

Πηγή: http://media.gov.gr