Εξαιρετική αρχή για το 2ο ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων στη Ρόδο

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Εξαιρετική αρχή για το 2ο ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων στη Ρόδο

Απρίλιος 27, 2016 - 12:57
Αναρτήθηκε στο:

Ρωσική δημοσιογραφική αποστολή στην Ρόδο

Ούτε το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε χθες το πρωί στη Ρόδο, ούτε ο σχετικά ψυχρός για την εποχή καιρός δεν φάνηκαν ικανά να ανατρέψουν την εξαιρετικά θετική διάθεση με την οποία ξεκίνησαν την επίσκεψή τους στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων οι 14 Ρώσοι δημοσιογράφοι, προσκεκλημένοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας Ρωσίας 2016.

Οι δημοσιογράφοι, που αρθρογραφούν στα δημοφιλέστερα ΜΜΕ και τουριστικά blogs της Ρωσίας βρίσκονται αυτό το Πάσχα στη Ρόδο για να μεταφέρουν στο κοινό τους γνωστές αλλά και άγνωστες τουριστικές πτυχές του νησιού. Έτσι, πέρα από την Παλιά Πόλη, τη Λίνδο και την Κοιλάδα με τις Πεταλούδες, θα επισκεφθούν μοναστήρια και εκκλησίες, οινοποιεία, εγκαταστάσεις αναψυχής και κέντρα θαλάσσιων σπορ. Παράλληλα, θα παρακολουθήσουν την ακολουθία του Επιταφίου και τη λειτουργία της Αναστάσεως και θα απολαύσουν το παραδοσιακο ελληνικό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ξανάρθει στο νησί ενώ για αρκετούς είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στην Ελλάδα. «Ποτέ δεν περίμενα να δω τόσο γαλάζιο τον ουρανό», εξομολογείται στο elru2016.gr η Ντάρια της gazeta.ru που δηλώνει ενθουσιασμένη με το πολύχρωμο μωσαϊκό ανθρώπων και αρχιτεκτονικών στην οδό Σωκράτους. Λίγο πιο κάτω, η Ελένα του τηλεοπτικού σταθμού «Μαγιά Προβίντσιγια» του Βορόνεζ μας ζητάει να της βγάλουμε μια φωτογραφία με φόντο τα σκαλιστά πέτρινα οικόσημα των Ιωαννιτών Ιπποτών καθώς περιμένουμε τον Σάσα του tourdom.ru που έχει μείνει ως συνήθως πίσω για να μυρίσει κάποια βουκαμβίλια ή να κοιτάξει στα μικρομάγαζα για σουβενίρ. Μεταξύ των λίγων ρωσικών μας, αγγλικών αλλά και... ιταλικών που επιστρατεύουμε για να συνεννοηθούμε μαζί τους, όλοι λένε πόσο θετική είναι η εντύπωση που αποκόμισαν από την πρώτη ημέρα τους στη Ρόδο.

Το πρόγραμμα ξενάγησης ξεκίνησε από την Ακρόπολη και συνεχίστηκε στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ Ρόδου όπου τους μοιράστηκε η αναμνηστική σειρά «2016 Έτος Ελλάδας Ρωσίας» και τους δόθηκε η ευκαιρία να στείλουν κάρτες στα αγαπημένα τους πρόσωπα με τα γραμματόσημα του ελληνορωσικού Έτους. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στο κάστρο των Ιπποτών και στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης για να καταλήξουν στο Νοσοκομείο των Ιπποτών και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

«Είναι αξιοθαύμαστο πώς τόσο διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμοί στη Ρόδο συνέθεσαν ο ένας μετά τον άλλο αυτό το μοναδικό σκηνικό, στο οποίο οι άνθρωποι ζουν και κυκλοφορούν ακόμη και σήμερα», λέει η Ναταλία Βασιλτσικοβα της εφημερίδας Ροσσίσκαγια, λίγο πριν τελειώσει το δείπνο και όλοι τους αποσυρθούν για να ξεκουραστούν ενόψει της ξενάγησης τους στη Λίνδο και στα ιαματικά λουτρά της Καλλιθέας την επομένη.

Η ρωσική δημοσιογραφική αποστολή, που ταξίδεψε στην Ελλάδα με την ευγενική χορηγία της  AEGEAN, θα παραμείνει στη Ρόδο έως τις 2 Μαΐου.