Ευρυτανία:Αυθεντικός Τόπος Ζωής

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Ευρυτανία:Αυθεντικός Τόπος Ζωής

Νοέμβριος 03, 2016 - 13:24
Αναρτήθηκε στο:

Άγρια και περήφανη, φιλόξενη και αληθινή, η Ευρυτανία στέκει όρθια στο πέρασμα των χρόνων. Το αξεπέραστο φυσικό της περιβάλλον αποτελεί πηγή ζωής και έμπνευσης. Ιστορικά μνημεία, μοναστήρια και εκκλησίες ανέγγιχτες από το χρόνο, ψηλά βουνά, πυκνά δάση και γραφικά χωριά συνθέτουν έναν κόσμο βγαλμένο από παραμύθι.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Επισκέψου

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες, το Μουσείο της Βίνιανης, τα λαογραφικά Μουσεία στο Μεγάλο και το Μικρό Χωριό, το Μουσείο του Τσάτσου στην Αγία Τριάδα και του Καφαντάρη στην Ανατολική Φραγκίστα, τις ιστορικές τοποθεσίες στο Κεφαλόβρυσο και τα Κοκκάλια, τη Σπηλιά του Κατσαντώνη στα Άγραφα, το Μοναστήρι του Προυσού, της Τατάρνας και των Δομιανών.

Κάνε

Σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου, raftingστον Ταυρωπό, τον Αχελώο και τον Τρικεριώτη , πεζοπορία στη Μαύρη Σπηλιά, τα μονοπάτια του Τόρνου, το φαράγγι του Μπουζονίκου και το Φαράγγι Πανταβρέχει και κάθε λογής εναλλακτικές δραστηριότητες, από paintballμέχρι mountainbikeκαι από καταρρίχηση μέχρι ιππασία στην πανέμορφη ευρυτανική φύση.

Απόλαυσε

Τη θέα της λίμνης των Κρεμαστών από την Επισκοπή ή τα Τσαγκαράλωνα, τη ζεστή φιλοξενία των παραδοσιακών αρχοντικών και των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, τις βόλτες στα γραφικά σοκάκια των μικρών χωριών, τις μοναδικές Γιορτές Δάσους το καλοκαίρι.Τις ορεινές λιχουδιές όπως το μοναδικό Προσούτο και τα λουκάνικα Ευρυτανίας, τη φέτα, την κεφαλογραβιέρα και τα υπόλοιπα τυροκομικά προϊόντα, το τσίπουρο, το μέλι και το τσάι του βουνού.