Εύβοια: Προορισμός 4 Εποχών

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Εύβοια: Προορισμός 4 Εποχών

Οκτώβριος 26, 2016 - 11:13
Αναρτήθηκε στο:

Όλη η Ελλάδα σε ένα νησί. Ένας ξεχωριστός κόσμος γεμάτος φυσικές ομορφιές, αντιθέσεις, πλούσια βλάστηση, καταγάλανες ακτές, ιαματικές πηγές, δρακόσπιτα, μονές, αρχαιολογικούς χώρους, υδροβιότοπους, φαράγγια, ορειβατικά μονοπάτια. Από το βορρά μέχρι το νότο, από την Αιδηψό μέχρι την Κάρυστο, η Εύβοια προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας έχει το πανέμορφο νησί της Σκύρου.   

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Επισκέψου

Την παραλία και το στενό του Ευρίπου στη Χαλκίδα με το παλιρροιακό φαινόμενο, τον αρχαίο ναό της Αρτέμιδος στην Αυλίδα, τον αρχαιολογικό χώρο, το θέατρο και το μουσείο της Ερέτριας, τις ιαματικές πηγές στα Λουτρά Αιδηψού, το σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι,  το μουσείο απολιθωμένων θηλαστικών στην Κερασιά, τα δρακόσπιτα στη νότια Εύβοια, τους υδροβιότοπους στην Ιστιαία και στη Λίμνη του Δύστου, το αισθητικό δάσος στη Στενή,  το σπίτι του Γεωργίου Παπανικολάου, εφευρέτη του “testpap” στην Κύμη,  το χωριόΑντιά που οι κάτοικοι συνεννοούνται με σφυρίγματα,το καρναβάλι Σκύρου και Αγίας Άννας,  τον αρχαιολογικό χώρο Παλαμάρι, τον Κόχυλακαι τα αλογάκια της Σκύρου.

Κάνε

Κολύμπι στις πάνω από 120 παραλίες, πεζοπορία στα φαράγγια Αγάλη και  Δημοσάρι,  ορειβασία σε 40 σηματοδοτημένες ορειβατικές διαδρομές σε όλη την Εύβοια, αναρρίχηση στα πεδία Καμάρια, Στενή, Καμπιά, Κατάβολος, canoekayak στον Μανικιάτη, surfingστη νότια Εύβοια, bungeejumpingστη μεγάλη γέφυρα της Χαλκίδας, kitesguruστο Πευκί,το γύρο της Εύβοιας με ιστιοπλοικό, θαλάσσιες διαδρομές   στα Λιχαδονήσια και τα νησιά Πεταλιοί, ιππασία στην Αγία Άννα, τις Καματριάδες, την παραλία Ψαροπούλι, το Πέι Χαλκίδας, τις Κονίστρες, ποδήλατο βουνού στη Δίρφη, το Τελέθριο,  το Ξηρόν όρος, τα Κοτύλαια, την Όχη, ανάβαση της Κύμης, διάπλου του βόρειου Ευβοϊκού, τρίαθλο στην Κάρυστο.

Απόλαυσε

Ουζάκι με θαλασσινά σε κάθε παραλία της Εύβοιας,  αστακομακαρονάδα στην Σκύρο,  χειροποίητες «Γκόγκλιες» ή «Κουρκουμπίνες» στη νότια Εύβοια, πίτες χωριάτικες, κατσικάκι Καρυστίας, πέστροφα στα Καμπιά, αμυγδαλωτά και μπακλαβάδες Κύμης και Σκύρου, ελιές, λάδι,  μέλι, σύκα, κεράσια και υπέροχα κρασιά σε όλο το νησί, ζεστό μπάνιο στα ιαματικά λουτρά, καφέ και γλυκό κουταλιού στα γραφικά χωριουδάκια κάτω από τα πλατάνια, ηλιοβασίλεμα στο Μαρμάρι.