Φοιτητές από το Νίζνι Νόβγκοροντ στην ελληνική Πρεσβεία

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Φοιτητές από το Νίζνι Νόβγκοροντ στην ελληνική Πρεσβεία

Μάρτιος 22, 2018 - 10:50
Αναρτήθηκε στο:

Ο Έλληνας Πρέσβυς μαζί με τους φοιτητές και τους συνοδούς καθηγητές τους

Φοιτητές τριών πανεπιστημίων της πόλης Νίζνι Νόβγκοροντ και της πόλης Σαράνσκ έγιναν δεκτοί χθες, Τετάρτη 22 Μαρτίου, στην ελληνική Πρεσβευτική Κατοικία στη Μόσχα. Οι 26 φοιτητές από σχολές διεθνών σχέσεων, παγκόσμιας ιστορίας, οικονομικών, μεταφραστών και ξένης γλωσσολογίας ενημερώθηκαν από τον Πρέσβυ της Ελλάδος στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, για τις ελληνορωσικές σχέσεις και τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες, ενώ είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν σχετικά με το έργο της Πρεσβείας μέσα από σύντομες παρουσιάσεις των επικεφαλής των διαφόρων τμημάτων.

«Το Νίζνι Νόβγκοροντ δεν είναι μία πόλη ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα αλλά θα φροντίσουμε στο επόμενο διάστημα να την κάνουμε γνωστή», επεσήμανε ο κ. Φρυγανάς αναφερόμενος στις προσπάθειες αδερφοποίησης του Νίζνι Νόβγκοροντ με το Ηράκλειο Κρήτης. Ο πρύτανης του Κρατικού Γλωσσολογικού Πανεπιστημίου, Μπόρις Τζιγκαλέφ, ευχαρίστησε την ελληνική Πρεσβεία για την πρόσκληση και για τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε το προσωπικό της Πρεσβείας στην αποστολή.

Οι φοιτητές, που δεν είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα και γνώριζαν λίγα για τη χώρα και τους κατοίκους της, υπέβαλαν ερωτήσεις τόσο για την καθημερινή ροή εργασίας στην Πρεσβεία όσο και για την ελληνική πραγματικότητα, ενώ παρουσίασαν, παράλληλα, τις Σχολές και το έργο τους. Στη συνέχεια, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στο κτίριο της Πρεσβείας και επέστρεψαν στο Νίζνι Νόβγκοροντ, που απέχει περίπου 420 χλμ. από τη ρωσική πρωτεύουσα.