Φθιώτιδα:Απολαύσεις στο κέντρο της Ελλάδας

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Φθιώτιδα:Απολαύσεις στο κέντρο της Ελλάδας

Νοέμβριος 08, 2016 - 13:15
Αναρτήθηκε στο:

Η φυσική ένωση μεταξύ Νότου και Βορρά, το κομβικό πέρασμα, η έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Είναι το σημείο εκείνο που οι δαντελωτές ακτές δίνουν τη σκυτάλη στις παρυφές της Οίτης και η μακρά ελληνική ιστορία παραμένει αναλλοίωτη. Η φύση την προίκισε απλόχερα, προσφέροντάς της το νερό που θεραπεύει, τις ιαματικές πηγές, αλλά και εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Επισκέψου

Το Κάστρο της Λαμίας και το Αρχαιολογικό της Μουσείο, το μνημείο του Λεωνίδα και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης στις Θερμοπύλες, το μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα, το Κακογιάννειο Αστεροσχολείο και το Βυζαντινό Κάστρο της Υπάτης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Οίτης, τη Γέφυρα του Γοργοποτάμου, τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Αρχοντικής, τη Μονή Αγάθωνος.

Κάνε

Υπαίθριες δραστηριότητες στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης, κολύμπι στον Μαλιακό Κόλπο και τις ακτές που εκτίνονται από τη Γλύφα μέχρι τον Θεολόγο, ψώνια στην πόλη της Λαμίας.

Απόλαυσε

Τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών της Υπάτης, των Θερμοπυλών, του Πλατυστόμου, του Καλλίδρομου, των Καμμένων Βούρλων, της Παλαιοβράχας και της Καίτσας. Τη θέα από τον Άγιο Λουκά στη Λαμία και τις πλατείες της Παύλιανης. Το κατίκι Δομοκού, τα λουκάνικα της Δυτικής Φθιώτιδας, τα λαμιώτικα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κελυφωτό φιστίκι.