Γνωριμία του ρωσικού κοινού με την ελληνική επιτραπέζια ελιά

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Γνωριμία του ρωσικού κοινού με την ελληνική επιτραπέζια ελιά

Φεβρουάριος 10, 2018 - 19:49
Αναρτήθηκε στο:

Η ελληνική επιτραπέζια ελιά με τις εξαιρετικές θρεπτικές και γευστικές της ιδιότητες ήταν το επίκεντρο της εκδήλωσης «Olive You, ευρωπαϊκές επιτραπέζιες ελιές», που διοργανώθηκε την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας. 

Στην εκδήλωση, το ρωσικό κοινό είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής ελιάς, και να απευθύνει ερωτήσεις σε ειδικούς σχετικά με τη συσκευασία, την προώθηση στη ρωσική αγορά και την κατανάλωσή της. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε το κοινό, αλλά και οι εκπρόσωποι του Τύπου που συμμετείχαν, στις απαντήσεις του Χάρη Σιούρα, Γενικού Γραμματέα της ΠΕΜΕΤΕ (Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών) σχετικά με την ιστορία και τα είδη της μεσογειακής ελιάς, την  ευεργετική της επίδραση στην υγεία, τα ευρωπαϊκά πρότυπα παραγωγής και ποιότητας, και τα μοναδικά πλεονεκτήματα της ελληνικής ελιάς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, εκτός των άλλων, έμποροι, ιδιοκτήτες εστιατορίων και αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ιατροί, διατροφολόγοι, εκπρόσωποι της ελληνικής Πρεσβείας και του ελληνορωσικού εμπορικού επιμελητηρίου και αρκετοί δημοσιογράφοι. Μετά την εκδήλωση ακολούθησε δεξίωση όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα είδη επιτραπέζιας ελιάς αλλά και συνταγές με βάση την ελιά και το ελληνικό ελαιόλαδο.