Η Ελλάδα προσφέρει κίνητρα σε ξένες κινηματογραφικές παραγωγές

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Η Ελλάδα προσφέρει κίνητρα σε ξένες κινηματογραφικές παραγωγές

Φεβρουάριος 08, 2018 - 13:39
Αναρτήθηκε στο:

Η Ελλάδα διεκδικεί ξένες οπτικοακουστικές παραγωγές προσφέροντας έως και 25% επιστροφή των εξόδων τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και στοχεύει να αποτελέσει πόλο έλξης ξένων κινηματογραφιστών.

Ο νόμος 4487, που καταρτίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, θέτει ένα σταθερό και αξιόπιστο πλαίσιο για τη στήριξη κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, ταινιών κινουμένων σχεδίων, αλλά και βίντεοπαιχνιδιών που παράγονται στην Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλουν αίτημα για επιστροφή δαπανών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα έως και 25% του συνολικού ποσού παραγωγής με ελάχιστο κόστος παραγωγής τα €100.000 και μέγιστο έως και €5.000.000. Οποιαδήποτε ξένη εταιρεία παραγωγής μπορεί να υποβάλει αίτημα για να λάβει την ενίσχυση, είτε ιδρύοντας παράρτημα στην Ελλάδα είτε σε συνεργασία με ελληνική εταιρεία που θα αναλάβει την εκτέλεση της παραγωγής. Μάλιστα, τα κίνητρα του νόμου μπορούν να συνδυαστούν με άλλα προγράμματα χωρών της ΕΕ εφόσον το συνολικό ποσό ενίσχυσης δεν ξεπερνά το 50% του συνολικού κόστους παραγωγής, ενώ σε περιπτώσεις συμπαραγωγών η συνολική ενίσχυση μπορεί να φθάσει έως και το 60% της παραγωγής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο email: information@minpress.gr