Η Ελλάδα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Η Ελλάδα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών

Σεπτέμβριος 13, 2017 - 15:13
Αναρτήθηκε στο:

Η ελληνική συμμετοχή για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού συμβολίζει την αναγνώριση της ισχυροποίησης της εικόνας της Ελλάδας διεθνώς, σχολίασε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) για την περίοδο 2018-2021 εξελέγη η Ελλάδα έπειτα από ψηφοφορία στην 62η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Η κίνηση αυτή, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου ενεργειών που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού για να ενισχύσει τη διεθνή παρουσία και θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, και εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των σχέσεων με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού που έχει επιτευχθεί με συστηματική προσπάθεια τα δύο τελευταία χρόνια.

«Η Ελλάδα είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός και η συμμετοχή μας για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού συμβολίζει την αναγνώριση της ισχυροποίησης της εικόνας της πατρίδας μας διεθνώς. Το Υπουργείο Τουρισμού προωθεί σειρά στοχευμένων ενεργειών  που εκπληρώνουν τον στόχο μας η Ελλάδα να αποκτήσει ακόμη πιο ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στους διεθνείς θεσμούς και φορείς για τον τουρισμό, και να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση στο εξωτερικό», ανέφερε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ευχαριστώντας παράλληλα, τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για την  υποστήριξή του στην ελληνική υποψηφιότητα, καθώς επίσης και όλες τις χώρες-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που εξέφρασαν με την ψήφο τους την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα.

H Ελλάδα έλαβε 25 ψήφους και εξελέγη 2η σε αριθμό ψήφων μεταξύ των 10 υποψηφίων χωρών, που επεδίωκαν να καταλάβουν μία από τις πέντε κενές θέσεις από την Ευρώπη στο Εκτελεστικό Συμβούλιο. Εξελέγησαν, επίσης, η Λιθουανία (27 ψήφοι), η Ρωσία (22 ψήφοι), η Ρουμανία (22 ψήφοι) και το Αζερμπαϊτζάν (20 ψήφοι).

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην 22η Σύνοδό της στο Τσενγκντού από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2017.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) αποτελείται από 33 κράτη μέλη, ενώ συνολικά ο Οργανισμός εκπροσωπεί 156 κράτη. Η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος του Οργανισμού από το 1975.