Η Μόσχα υποδέχεται ξανά τον Νίκο Φλώρο

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Η Μόσχα υποδέχεται ξανά τον Νίκο Φλώρο

Φεβρουάριος 24, 2017 - 15:09
Αναρτήθηκε στο:

Ο Νίκος Φλώρος, ο διεθνούς φήμης γλύπτης που «λατρεύουν» οι Ρώσοι, επανέρχεται στη Μόσχα με την έκθεση «Η Οικογένεια του Νικολάου ΙΙ», που θα παρουσιαστεί στο Μεγάλο Παλάτι του Μουσείου "Tsaritsino" (1 Μαρτίου  έως 21 Μαΐου 2017).

Η έκθεση, που είναι αφιερωμένη στην τελευταία αυτοκρατορική οικογένεια των Ρομανώφ και λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους, έρχεται σε συνέχεια της έκθεσης «Αυτοκρατορική Ρωσία», η οποία παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2016 στο Κρατικό Μουσείο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη, προσελκύοντας πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στην Αγία Πετρούπολη, το elru2016.gr είχε την τιμή να συνομιλήσει από κοντά με τον Νίκο Φλώρο σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τη έργο του και την ιδιαίτερη σχέση του με το ρωσικό κοινό.

Σήμερα, λίγο πριν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης στις 28 Φεβρουαρίου, ο γλύπτης Νίκος Φλώρος μίλησε ξανά στο elru2016.gr, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Tο Αφιερωματικό έτος 2016 Ελλάδος- Ρωσίας για άλλη μια φορά επισφράγισε τη συνεργασία μου με αυτή την υπέροχη χώρα, την οποία αγαπάω πραγματικά. Μου  αρέσει  η   ιδέα  της  «πολιτιστικής   διπλωματίας»   και  εύχομαι   η   τέχνη   μου  να  είναι πρέσβης του ελληνικού σύγχρονου πολιτισμού και του ελληνικού πνεύματος στο εξωτερικό». Όσον αφορά στα σχέδια του για το 2017, μας είπε ότι αυτά περιλαμβάνουν μερικές καινούργιες ιδέες, όπως «η καινούργια συλλογή με τους Ελληνικούς χιτώνες. Επίσης, θα ήθελα θα αφιερώσω το έργο μου και σε μία μεγάλη Ρωσίδα την Αννα Αχμάτοβα, ενώ το έτος της όπερας μου δίνει την ευκαιρία να αναπτύξω τη συλλογή μου που είναι αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας».

Ο Νίκος Φλώρος που «ταξιδεύει» την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο και έγινε παγκοσμίως γνωστός χάρη στην μοναδική τεχνοτροπία του, είναι ο μοναδικός Έλληνας καλλιτέχνης  που έχει καταφέρει να κάνει τόσες ατομικές εκθέσεις σε κρατικά Ρωσικά μουσεία τα τελευταία 4 χρόνια.