Η μουσική ενώνει…

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Η μουσική ενώνει…

Απρίλιος 27, 2016 - 10:45
Αναρτήθηκε στο:

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των μαθητών  του Μουσικού Σχολείου Αμύνταιου στην Αγία Πετρούπολη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αφιερωματικού « Έτους 2016 η Ελλάδα στην Ρωσία», ως εθνική αποστολή της UNESCO.

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών Μουσικού Σχολείου Αμύνταιου στην Αγ. Πετρούπολη

Πλούσια σε εντυπώσεις και εμπειρίες επέστρεψαν τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Αμύνταιου Φλώρινας από την εκπαιδευτική επίσκεψή τους στην Αγία Πετρούπολη στις 15-21 Απριλίου. Ο 18χρονος Θανάσης εντυπωσιάστηκε από την συνύπαρξη τόσων πολιτισμών, ενώ ο 17χρονος Θωμάς από τον αριθμό των παλατιών και εντυπωσιακών κτιρίων αλλά και από τον πλούτο που αναδεικνύουν. Η επαφή με τους μαθητές του ρωσικού σχολείου ήταν επίσης ενδιαφέρουσα για τους μαθητές (Βασίλης, 15 ετών) που βρήκαν τόσο το βιοτικό επίπεδο όσο και το επίπεδο εκπαίδευσης πολύ υψηλό (Ελένη, 15 ετών).

Οι άνθρωποι που μας φιλοξένησαν ήταν πολύ θερμοί και η χώρα φανταστική. Πότε θα ξαναπάμε; (Μάχη, 15 ετών)

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους έτυχαν ιδιαίτερα θερμής φιλοξενίας. Επισκέφθηκαν  πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία και πραγματοποίησαν συναντήσεις με επίσημους φορείς της πόλης. Πέραν τούτων, ξεναγήθηκαν σε εκπαιδευτική μονάδα και  σε παραδοσιακό ρωσικό χωριό με διαδραστική παρουσίαση της ζωής και εθίμων των κατοίκων της περιοχής, και παρακολούθησαν χορωδία σε χώρο του Παλατιού της Μεγάλης Αικατερίνης με ειδική ακουστική.

Η μουσική μας ένωσε. Τα ελληνικά τραγούδια αρέσουν πολύ (Σωτηρία, 17 ετών)

Η εκπαιδευτική επίσκεψη των παιδιών του Μουσικού Σχολείου ήταν μια καλή αρχή. Οι επαφές των δύο πόλεων θα συνεχιστούν με την αδελφοποίηση της Αγίας Πετρούπολης με τον Δήμο Φλώρινας, αλλά και με την επικοινωνία του προεδρείου των Εμπορικών Επιμελητηρίων των τεσσάρων νομών της Δ. Μακεδονίας με τους αντίστοιχους φορείς της Αγίας Πετρούπολης.