Η Ρωσία κέρδισε τις εντυπώσεις στη φετινή ΔΕΒΘ

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Η Ρωσία κέρδισε τις εντυπώσεις στη φετινή ΔΕΒΘ

Μάιος 20, 2016 - 10:01
Αναρτήθηκε στο:

Φώτο: ΔΕΒΘ/ Motionteam

Περισσότεροι από 54.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της 13ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 12 ως τις 15 Μαΐου 2016 με τιμώμενη χώρα τη Ρωσία στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας Ρωσίας 2016.

Μάλιστα, το περίπτερο της Ρωσίας, κατασκευασμένο από χαρτόνι και  διαμορφωμένο με τρόπο πρωτότυπο και σύγχρονο ήταν μια από τις μεγαλύτερες ατραξιόν της Έκθεσης και συγκέντρωσε δικαιολογημένα το ενδιαφέρον και την περιέργεια όλων των επισκεπτών.

Παράλληλα, από τις εκδηλώσεις που ξεχώρισαν ήταν το θεματικό αφιέρωμα της Έκθεσης «Πρόσφυγες, τότε και σήμερα», το πρόγραμμα των ξένων συγγραφέων και το Φεστιβάλ Μετάφρασης και το 3ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, ενώ εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι αλλά και περισσότεροι από 1.600 μαθητές σε οργανωμένες ομάδες επισκέφθηκαν την παιδική και εφηβική γωνιά.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 76 εκδηλώσεις οι οποίες περιλάμβαναν παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια κ.ά. με τη συμμετοχή 105 συγγραφέων, εικονογράφων, εμψυχωτών και παιδαγωγών.