Η ρωσική πραγματικότητα στο "μικροσκόπιο" της εκδήλωσης «Η Ρωσία στο Παγκόσμιο Γίγνεσθαι»

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Η ρωσική πραγματικότητα στο "μικροσκόπιο" της εκδήλωσης «Η Ρωσία στο Παγκόσμιο Γίγνεσθαι»

Μάρτιος 20, 2017 - 14:51
Αναρτήθηκε στο:

Με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και με τη βράβευση των νικητών του διαγωνισμού σύντομων άρθρων για τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας του Συλλόγου Αποφοίτων του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (ΣΑΠΕΔΔ)  του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Η Ρωσία στο Παγκόσμιο Γίγνεσθαι» που φιλοξένησε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Παρασκευή, 17 Μαρτίου.

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Δημήτρης Πλευράκης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού, ο οποίος ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο της ελληνικής διασποράς στη Ρωσία τόσο κατά το παρελθόν όσο και σήμερα, ο κ. Παναγιώτης Ήφαιστος, Καθηγητής Διεθνούς Και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Πολιτικής Θεωρίας του Διεθνούς Συστήματος, που ανέλυσε την παρουσία της Ρωσίας στο ασταθές διεθνές περιβάλλον και την «αλληλεπίδραση» της με τις ΗΠΑ, και τέλος, ο Δρ Γεώργιος Τζογόπουλος, Ειδικός Συνεργάτης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και αρθρογράφος στην Global Times και China.org, ο οποίος έκανε μια εκτενή περιγραφή των σχέσεων και της στενής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Κίνας. Την εκδήλωση συντόνισε ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΑΠΕΔΔ, κ. Αθανάσιος Καυκαλίδης.

Εκπροσωπώντας τη Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα, η κα Γιούλια Ζακούροβα, αφού απηύθυνε νωρίτερα σύντομο χαιρετισμό, βράβευσε μαζί με την κα Ευγενία Καμπάκη από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τους νικητές του διαγωνισμού.