Η ζωή και το έργο του Λέοντα Τολστόι

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Η ζωή και το έργο του Λέοντα Τολστόι

Οκτώβριος 07, 2016 - 13:19
Αναρτήθηκε στο:

Αφιερωματική έκθεση “Leo Tolstoy Life & Work” στην Κρήτη

Η ζωή και το έργο του Λέοντα Τολστόι ξεδιπλώνονται αριστοτεχνικά στην έκθεση με τίτλο «Leo Tolstoy: Life & Work» που φιλοξενεί το ξενοδοχείο White Palace Grecotel Luxury Resort στο Ρέθυμνο.

Η έκθεση περιλαμβάνει 18 θεματικές αφίσες από το Μουσείο του Τολστόι στο κτήμα Υasnaya Polyana του συγγραφέα στη Ρωσία, σχετικά με τη ζωή και το πολύτιμο έργο του. Δύο από αυτές με θέμα: «Ο Τολστόι και η Ελλάδα» και «Τα βιβλία του στα ελληνικά από την προσωπική του βιβλιοθήκη» παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Άλλοι τίτλοι που αναφέρονται ενδεικτικά είναι: Ιστορίες της Σεβαστούπολης,  Πόλεμος και Ειρήνη, Άννα Καρένινα, Ανάσταση, το παιδαγωγικό έργο του συγγραφέα και δημοσιευμένες εργασίες του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσία των κυριών Maria Arshakian, Διευθύντριας του Τμήματος Εκθέσεων του «Museum-Estate of Leo Tolstoy» και Tatyana Arestova, Διευθύντριας του Τμήματος Τουρισμού.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εορτασμών του προγράμματος του Έτους Ρωσίας στην Ελλάδα 2016 και τελεί υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Τμήματος της Ρωσικής Πρεσβείας. Θα διαρκέσει δε  έως τις 21 Οκτωβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.