Καρδίτσα

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Καρδίτσα

Μάιος 23, 2016 - 15:43
Αναρτήθηκε στο:

Με μεγάλες πλατείες, ένα τεράστιο πάρκο και όμορφους πεζόδρομους, η Καρδίτσα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να περιηγηθούν στην πόλη με ποδήλατο - διαθέτει άλλωστε ευρύ δίκτυο ποδηλατόδρομων - και να απολαύσουν τις ομορφιές της.

Καρδίτσα / Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η πόλη της Καρδίτσας με 31.000 κατοίκους, είναι χτισμένη κοντά σε παραπόταμο του Πηνειού, σε τοποθεσία ιδανική για την εμπορική επικοινωνία μεταξύ της πεδινής και της ορεινής περιοχής του νομού.  Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι αγροτικό κέντρο συγκέντρωσης και διακίνησης των προϊόντων του εύφορου θεσσαλικού κάμπου (κυρίως βαμβάκι, σιτάρι και κτηνοτροφικά προϊόντα). Το 1821, μια επιδημία πανούκλας αποδεκάτισε τον πληθυσμό της πόλης. Η ουσιαστική αναβίωση άρχισε μετά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1881. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Καρδίτσα χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη ελεύθερη πόλη της Ευρώπης μετά την αποχώρηση των Ιταλών, το Μάρτιο του 1943. Η οριστική απελευθέρωσή της - και από τα γερμανικά στρατεύματα - έγινε τον Σεπτέμβριο του 1944. Βρίσκεται 303 χλμ. ΒΔ της Αθήνας και 228 χλμ. ΝΔ  (μέσω Παλαμά) της Θεσσαλονίκης.

Λίμνη Πλαστήρα

Έκταση: 25,2 τ. χλμ.
Μέγιστο βάθος: 60 μ.

Γνωστή και ως «Μικρή Ελβετία», η λίμνη Πλαστήρα περιβάλλεται από ένα ειδυλλιακό σκηνικό ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς που κλέβει από την πρώτη κιόλας στιγμή την καρδιά κάθε επισκέπτη. Ονειρική από κάθε άποψη, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της χώρας που δημιουργήθηκε στην τοποθεσία όπου κατά την αρχαιότητα ο ποταμός Ταυρωπός κυλούσε τα νερά του για να συναντήσει στα νότια τον Αχελώο. Πρόκειται για ένα φυσικό θαύμα που οφείλει την ύπαρξή του στο εμπνευσμένο όραμα του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα (από όπου δικαιωματικά πήρε η λίμνη το όνομά της), τη δημιουργία δηλαδή ενός εντυπωσιακού φράγματος που έδωσε με τη σειρά του νέα πνοή στη γύρω περιοχή. 

Καταπράσινες βουνοκορφές στεφανώνουν το μεγαλείο της λίμνης ενώ ορμητικοί χείμαρροι φλερτάρουν με τα νερά της, συνθέτοντας ένα σκηνικό ανεπανάληπτο. Εδώ οι εποχές φορούν τα καλά τους και ζωντανεύουν αυτούσια στο στολίδι αυτό των Αγράφων δίνοντας τη χαρά στους χιλιάδες επισκέπτες της να ζήσουν τη ξεχασμένη μαγεία των τεσσάρων εποχών!

Δραστηριότητες: Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γίνει ένα με τη φύση εξερευνώντας το εντυπωσιακό τοπίο της λίμνης μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων όπως canoe-kayak, θαλάσσιο ποδήλατο και βόλτα με μια παραδοσιακή πιρόγα.