«Μαγνήτης» για τους Ρώσους τουρίστες ο θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

«Μαγνήτης» για τους Ρώσους τουρίστες ο θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα

Μάιος 23, 2016 - 14:32
Αναρτήθηκε στο:

Διάσκεψη για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό / Πηγή:elru2016

Κέντρο του παγκόσμιου θρησκευτικού και χριστιανικού τουρισμού φιλοδοξεί να καταστήσει την Ελλάδα το Υπουργείο Τουρισμού θέτοντας ως προτεραιότητα την ανάπτυξη της θρησκευτικής κρουαζιέρας, τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο πλαίσιο της πρώτης Διάσκεψης για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 20 Μαΐου με την ευκαιρία του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας. Άλλωστε, ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης στην Ελλάδα για τους Ρώσους τουρίστες οι οποίοι φέτος αναμένεται να προσεγγίσουν το εκατομμύριο.

Ο στόχος είναι απόλυτα ρεαλιστικός και ο θρησκευτικός τουρισμός θα συμβάλει καθοριστικά σε αυτό, ανέφερε στην ίδια εκδήλωση η Διευθύντρια του τμήματος τουρισμού και περιφερειακής πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας,κα Οlga Yarilova. 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, τονίζοντας την μακραίωνη ιστορία της Ελλάδας με την Ορθοδοξία και τις βαθιές ρίζες των Ελλήνων με την ορθόδοξη πίστη, καθώς και τον ρόλο της Εκκλησίας στην προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού. 

Παρών και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στην επικοινωνιακή προβολή του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας από πλευράς ΓΓΕΕ αλλά  και στην απαιτούμενη στήριξη στην επέκταση του θεματικού τουρισμού και την ενίσχυση της προβολής του τουριστικού προϊόντος. 

Παρουσιάσεις έκαναν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος που μίλησε για τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στην Ελλάδα, και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γεώργιος Τζιάλλας ενώ, στη συνέχεια εκπρόσωποι των Περιφερειών της Ελλάδας και της Ρωσίας παρουσίασαν τα προσκυνηματικά κέντρα και μνημεία της περιφέρειας τους, καθώς και διάφορες προσκυνηματικές διαδρομές.