Μία ξεχωριστή ελληνική βραδιά από Ρώσους φοιτητές

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Μία ξεχωριστή ελληνική βραδιά από Ρώσους φοιτητές

Μάιος 15, 2018 - 13:17
Αναρτήθηκε στο:

Ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα από σύντομα θεατρικά σκετς, τραγούδι, χορό και ποίηση- ελληνική και ρωσική- παρουσίασαν οι 60 περίπου φοιτητές των Πανεπιστημίων Λομονόσοφ και Διεθνών Σχέσεων που μαθαίνουν ελληνικά ως ξένη γλώσσα, στην ελληνική βραδιά που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της λήξης του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Η εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Προξενική Κατοικία από την Γενική Πρόξενο, Ελένη Βακάλη, και διοργανώθηκε από τον αποσπασμένο στη Μόσχα Έλληνα καθηγητή, Διονύση Μαρούλη, ξεκίνησε με αποσπάσματα από έργα γνωστών θεατρικών συγγραφέων και ολοκληρώθηκε με τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα «Μεράκι», που επίσης αποτελείται από ελληνόφωνους Ρώσους σπουδαστές.

Στην ελληνική βραδιά, πέραν των φοιτητών και των καθηγητών τους, συμμετείχαν εκπρόσωποι της ελληνικής Πρεσβείας και της Προξενικής Αρχής Μόσχας, του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, αποσπασμένοι Έλληνες εκπαιδευτικοί υπάλληλοι και Ρώσοι φίλοι της Ελλάδας. Ξεχωριστή παρουσία στην εκδήλωση είχε ο βραβευμένος στη Ρωσία καλλιτέχνης ελληνικής καταγωγής Ευκλείδης Κιουρτζίδης